Radiološki tehnolozi KBC-a Rijeka o navodima bivših djelatnica: Većina izrečenoga na konferenciji za medije nije istina, riječ je o dirigiranim izjavama i imputacijama u maniri gđe Čahut

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.08.2022

wp-content/uploads/2021/03/klinika-za-onkologiju-i-radioterapiju-kbc-rijeka.jpg

"Zgroženi smo nizom izrečenih neistina bivših kolegica koje smo upravo čuli preko medija i naša je dužnost poslati svoju oštru reakciju u ime zaposlenika KBC-a Rijeka sa Zavoda za radioterapiju Klinike za radioterapiju i onkologiju u cilju zaštite svih nas koji radimo na ovom Zavodu iste Klinike i u cilju zaštite istine", navode u priopćenju.

Rijeka – Ne stišava se bura reakcija nakon današnje konferencije za novinare koju su u Sindikalnom domu održale tri sada već bivše djelatnice riječkog KBC-a, a na temu recentnih događaja povezanih s Klinikom za onkologiju. Naime, nakon što su na iznesene tvrdnje reagirali iz KBC-a Rijeka, svoj stav o toj temi medijima su prenijeli i radiološki tehnolozi Zavoda za radioterapiju, Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Poštovani novinari,

Zgroženi smo nizom izrečenih neistina bivših kolegica koje smo upravo čuli preko medija i naša je dužnost poslati svoju oštru reakciju u ime zaposlenika KBC-a Rijeka sa Zavoda za radioterapiju Klinike za radioterapiju i onkologiju u cilju zaštite svih nas koji radimo na ovom Zavodu iste Klinike i u cilju zaštite istine.

U zadnjih 7 godina koliko je na čelu Klinike bila sada bivša predstojnica izv. prof. Ingrid Belac Lovasić, Kliniku je napustilo oko 40 djelatnika, i to isključivo zbog načina vođenja Klinike i organizacije rada prof. Lovasić, koja je za to bila i odgovorna, kao što je odgovoroan za organizaciju rada bilo koji čelnik. To su razlozi i zbog kojih su našu Kliniku napustile i 4 djelatnice koje su danas spomenute na konferenciji za medije, a ne neki drugi razlozi koji se sada spominju. Zato ističemo da je organizacija rada bila aljkava i loša da se do zadnjeg dana nije znao raspored tko što sutra radi, vladao je nered - i to je jedan od glavnih razloga odlazaka djelatnika, među mnogim razlozima slične naravi.

U razloge za otkaze ne ulazimo, ali stojimo iza tvrdnje da većina izrečenoga na današnjoj konferenciji za medije nije istina, već je riječ o dirigiranim izjavama i imputacijama u maniri gđe Čahut kojima se redovito služi .

Naša podrška naporima da se uvede red neupitna je. Molimo vas da u cilju istine prenesete i naše stavove.

Povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u zdravstvu

Miran Gašparović, bacc. rad. techn."

Više sa portala torpedo.media ...