Radionica camere obscure u Fotoklubu Rijeka

Autor: Marina Pauletić 25.04.2024

camera_obscura_borislav_bozic

Voditelj radionice već više decenija sam izrađuje kutije i s njima istražuje prostor fotografske slike.

Rijeka – U petak 26. travnja u Fotoklubu Rijeka održat će se prva radionica camere obscure. Radionica se organizira u povodu Svjetskog dana pinhol fotografije, koji se obilježava svake godine posljednje nedjelje u travnju, a ove je godine to 28. travnja.

Hommage Nicéphoreu Niépceu

U današnje digitalno doba, pored sjajnih digitalnih fotoaparata i još savršenijih mobitela, izazov je raditi fotografije običnom kartonskom kutijom, npr. kutijom za cipele i u taj vas izazov poziva Borislav Božić kako biste to naučili.

Voditelj radionice već više decenija sam izrađuje kutije i s njima istražuje prostor fotografske slike. Svako svoje predavanje i radionicu počinje s prvom trajno sačuvanom fotografijom Pogled s prozora u Le Grasu koju je 1826. godine načinio Nicephore Niepce i time mu odaje trajno poštovanje i uvažavanje pa je i ova radionica hommage ovomu legendarnom Francuzu.

Prijavite se u radionicu camere obscure koju organizira Fotoklub Rijeka, a voditelj je Borislav Božić, prekaljeni obskuraš, entuzijast i višedecenijski istraživač fotografske slike.

Detalje o radionici možete pročitati na: https://fotoklubrijeka.hr/radionica-camere-obscure/ te također preuzeti prijavnicu i prijaviti se.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...