Radionica „Prilike financiranja iz EU proračuna“ na Filozofskom fakultetu

Autor: Marina Pauletić 23.11.2022

wp-content/uploads/2018/04/filozofski-fakultet-1.jpg

Znanja i vještine povezane uz provedbu EU projekata tražene su na tržištu rada.

Rijeka – U četvrtak, 24. studenog na Filozofskom fakultetu u Rijeci održat će se radionica „Prilike financiranja iz EU proračuna“. Radionicu će voditi Maria Grbac i Ana Jerković, stručnjakinje iz Riječke razvojne agencije Porin d. o. o. Predviđeno trajanje radionice je od 12:15 do 13:30 sati u prostoriji F-141. Radionica je prvenstveno namijenjena studentima, nastavnom i nenastavnom osoblju te alumnima Fakulteta.

O radionici

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju otvorene su mogućnosti financiranja programa iz EU proračuna te mnoge tvrtke, ustanove i udruge svoje projekte financiraju iz različitih europskih izvora. To nerijetko podrazumijeva i otvaranje novih radnih mjesta pa su znanja i vještine povezane uz apliciranje i provođenje EU projekata postale neke od najtraženijih na tržištu rada.
Sudionici radionice bit će upoznati s funkcioniranjem proračuna Europske Unije te europskim fondovima i programima kroz koje je moguće ostvariti sredstva potrebna za realizaciju ideja i projekata iz različitih područja (obrazovanje, znanost, kultura, poduzetništvo, turizam, sport...).

Radionica se održava u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...