Radnici Čistoće ne odustaju od štrajka: Borit ćemo se za svoja prava pod svaku cijenu

Autor: Marina Pauletić 21.09.2023

cistoca_kamion_kante_2023__2_

Radnici nisu pristali na povećanje plaća od 15%.

Rijeka – Radnici Čistoće jučer su iznenada krenuli u štrajk, a s obzirom na atmosferu i upornost radnika, štrajkanje bi moglo potrajati.

Podsjećamo, nezadovoljni su visinom plaća te uvjetima rada i zahtijevaju povećanje neto plaće od 30%. Radi svega, gradonačelnik Filipović jučer je sazvao izvanredni sastanak s predstavnicima sindikata KD Čistoća i radnika te im je ponuđeno povećanje od 15% od rujna, uz mogućnost dodatnog povećanja nakon Nove godine. Ipak, radnici Čistoće taj su prijedlog glatko odbili – od svojih zahtjeva ne odustaju.

U Rijeku je jučer stigla i ekipa RTL-a Danas koja je svjedočila prepirci radnika i direktora Čistoće Bojana Jurdane, koji je nakon svađe razgovor napustio. Jedan od radnika kazao je kako sa svojih 28 godina staža ima neto plaću između 640 i 670 eura, drugi se nadovezao kako iz prve smjene ide u drugu bez odlaska kući, dok je treći naveo kako svoj godišnji još uvijek nije iskoristio jer radnika nedostaje.

Svi su složni kako se ovako nešto nikada nije bilo ovako loše, ali i da od svojih zahtjeva odustati neće pod svaku cijenu. Poslovođa radnika, Vito Kaišarević čudi se jedino što štrajk nije započeo ranije jer ovakvu neozbiljnost od strane rukovodstva nikada nije vidio.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...