Radnici Čistoće nisu prihvatili prijedlog o povećanju plaća – ostaju u štrajku

Autor: Marina Pauletić 20.09.2023

bidoni_kostrena_cistoca__1_

Tijekom poslijepodneva direktor Čistoće, gradonačelnik i nadležna pročelnica održat će radni sastanak.

Rijeka - Nakon što je jutros iznenada pokrenut štrajk od strane nezadovoljnih radnika KD Čistoća, riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je hitni sastanak s predstavnicima sindikata KD Čistoća i predstavnicima radnika.

Na sastanku je ponuđeno povećanje plaća radnika KD Čistoće u iznosu od 15% neto te povećanje plaća od 7% neto za radnike na administrativnim poslovima, i to već za plaću za rujan, uz jasnu napomenu da se i dalje nastavi s pregovorima o daljnjem povećanju materijalnih prava i uvjeta rada radnika Čistoće.

Po održanom sastanku u Gradu, predstavnici sindikata i radnika o ovome su obavijestili radnike Čistoće, ali radnici su odbili prihvatiti ponuđeno povećanje plaća.

Tijekom poslijepodneva direktor Čistoće, gradonačelnik i nadležna pročelnica održat će radni sastanak i razmotriti mogućnosti te se dogovoriti o daljnjim koracima.

„Svima uključenima u ovu situaciju cilj je da KD Čistoća što prije normalno profunkcionira. Iako je štrajk nelegalan jer nije organiziran u skladu s propisanom procedurom, danas je još preuranjeno govoriti o uvođenju radne obaveze radnicima u štrajku“, priopćili su iz Grada Rijeke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...