Razgovori o fotografiji u Fotoklubu Rijeka

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.01.2023

Borislav_Bozic,_Fotogram_1__1_

Teme razgovora su fotografski natječaji, natječajne teme i kategorije, metodologije procjene, tj. valorizacija fotografija, koncepti i postavi izložbi.

Rijeka - Fotoklub Rijeka i u ovoj 2023. godini nastavlja sa svojom dugogodišnjom tradicijom sastajanja u klupskim prostorijama i problemskim diskusijama o fotografiji. Dinamika susreta je svakih petnaest dana pa je tako ovog utorka, 31. siječnja sastanak zakazan u 19 sati, a teme razgovora su fotografski natječaji, natječajne teme i kategorije, metodologije procjene, tj. valorizacija fotografija, koncepti i postavi izložbi.

Pozivaju se svi članovi i fotografski aktivisti Rijeke da svojim dolaskom doprinesu diskusiji kako bi problemi s kojima se susreću autori bili jasniji, a i sama bi diskusija o svemu tome trebala afirmirati fotografsko stvaralaštvo.

Zbog specifičnog nastajanja fotografske slike vječito je pitanje o tome što je umjetnička fotografija, a što je puki ili slučajni proizvod tehničko-tehnološkog pomagala, tj. fotoaparata? Ovo su pitanja na koja bi razgovori trebali odgovoriti, stoga je važno da se u razgovor uključi što više struke i što više fotografskih autora. I zato su na Razgovore o fotografiji dobrodošli svi.

Razgovore će moderirati predsjednik Fotokluba Rijeka, Borislav Božić, prof.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...