Razgovori u Galeriji SKC : Ad hocK tjedan posvećen umjetnosti performansa

Autor: Sanja Monar 03.04.2023

Galerija_SKC_2022_

Ideja projekta je studentsku, ali i širu populaciju upoznati s teorijama i akterima na sceni koji im mogu pomoći u kreiranju i produkciji vlastitih performansa, istraživanju i pisanju te objavljivanju tekstova.

Trodnevni razgovori o umjetnosti performansa u sklopu projekta Ad hocK tjedan posvećen umjetnosti performansa održat će se od 3. do 5. travnja 2023. u prostoru Galerije SKC.

Ideja projekta je studentsku, ali i širu populaciju upoznati s teorijama i akterima na sceni koji im mogu pomoći u kreiranju i produkciji vlastitih performansa, istraživanju i pisanju te objavljivanju tekstova.

Raspored:
• 3. 4. 2023. u 18h izv. prof. art. Tomislav Brajnović “Duh je jak, a tijelo slabo”
• 4. 4. 2023. u 18h dr. sc. Iris Vidmar Jovanović "Filozofija izvedbenih umjetnosti"
• 5. 4. 2023. u 18h Branka Cvjetičanin “Digitalno beskućništvo / Digital Homlessness”

Projekt je nastavak na neformalni studentski projekt organiziran u Zadru, a nastao je kao reakcija na nedostatak obrazovanja u polju umjetnosti performansa. Ovim projektom promovira se umjetnost performansa putem edukacije u smjeru osnaživanja publike, poticanja na izvedbeno stvaralaštvo te pisanje o umjetnosti performansa. Ideja projekta je dijeljenje teorijskih i praktičnih znanja iz područja umjetnosti performansa, i općenito performansa kao forme.

Cilj projekta je educirati studentice i studente kao i sve ostale zainteresirane kako bi potaknuli formiranje aktivne publike žanra performansa, a osim toga želimo potaknuti polaznike programa da se upuste i u samostalno kreiranje performansa te da njeguju svoj kreativno umjetnički identitet, jednako kao i refleksivno kritički identitet.

Ovaj međusveučilišni studentski projekt nastaje kao refleksija želje za formiranjem mreže mladih umjetnica i umjetnika performansa te njihove inkluzije u već postojeći sustav. Na tragu te mreže, čiji je epicentar krenuo iz Zadra, preko Zagreba, projekt se nastavlja i u Rijeci.

Svi detalji dostupni su na LINKU.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...