Reducira se vozni red Autotroleja – nedostaju vozači

Autor: Marina Pauletić 13.02.2024

autobus_bus_autotrolej Foto: arhiva

Prosječna neto plaća vozača Autotrolejevog autobusa iznosi oko 1200 eura.

Rijeka – Od sutra, 14. veljače Autotrolej reducira vozni red smanjenjem broja polazaka. Novi vozni red bit će objavljen na službenim stranicama Autotroleja, kazala je glasnogovornica Kristina Prijić.

Razlog reduciranja voznog reda jest nedostatak vozača – trenutno ih je 33 na bolovanju, a 22 na godišnjem odmoru. Iako je natječaj za zapošljavanje otvoren te tvrtka nudi prekvalifikaciju i polaganje vozačkog ispita za vozila D kategorije, odaziv je slab.

- Zbog povećanog broja bolovanja vozača, a uslijed aktualne situacije s nedostatkom vozača o čemu već dulje vrijeme jasno komuniciramo, KD Autotrolej nije u mogućnosti realizirati postojeći vozni red, te u srijedu, 14. veljače 2023. godine na snagu stupaju vozni redovi s manje polazaka. Iskreno se nadamo kako će se sitaucija s bolovanjima u što skorije vrijeme popraviti, odnosno kako će se vozači vratiti na posao te kako ćemo uskoro biti u mogućnosti na snagu vratiti vozni red sa većim brojem polazaka, stoji u objavi KD Autotrolej.

Prosječna neto plaća vozača Autotrolejevog autobusa iznosi oko 1200 eura, kazala je Prijić pozvavši zainteresirane da se jave na natječaj za posao.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...