Reformisti: Novi ritam grada ne postoji, Marko Filipović nastavlja lošu praksu svojeg prethodnika

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.06.2022

wp-content/uploads/2021/02/reformisti_lovran_2016_badurina_baran.jpgArhiva: Eduard Badurina (lijevo)

Sam gradonačelnik je bezidejan, očito okružen bezidejnim nekompetentnim suradnicima i isto takvim SDP savjetnicima. Ponaša kao da želi izgubiti sljedeće izbore, rekli su Reformisti.

Riječki gradonačelnik Marko Filipović godinu je dana na čelu grada i tim se povodom u medijima osvrnuo na to razdoblje, ocijenivši ga pozitivnim. Na to su reagirali riječki Reformisti koji se u najmanju ruku ne slažu s tom njegovom ocjenom. Dapače, smatraju da je dolaskom Filipovića loša praksa vođenja grada nastavljena. Njihovo priopćenje prenosimo u nastavku:

„Nakon godinu dana obnašanja vlasti riječki gradonačelnik Marko Filipović iznio je u medijima veliko zadovoljstvo svojim radom i tzv. Novim ritmom grada. U najmanju ruku, možemo reći da se ne slažemo. Dapače, smatramo da je sadašnji gradonačelnik samo nastavio lošu praksu svojeg prethodnika. Osim što je u komunikaciji prilično pristojniji, što je za svaku pohvalu, u ostalim se segmentima, nažalost, nema čime pohvaliti. Situacija oko broda Galeb je sve samo ne jasna i transparentna, branjenje ravnatelja riječkog kazališta, gospodina Blaževića, je u najmanju ruku skandalozna i upitna jer sve relevantne činjenice ukazuju na to da se ravnatelja u najkraćem roku, zakonskim putem, treba smijeniti sa sadašnje pozicije, kao što je to, uostalom, učinjeno u Splitu. Čime li je gospodin Blažević zadužio riječki SDP, tj. g. Obersnela, s vremenom će se vjerojatno saznati. Ili neće. Ali gorčina će svakako ostati. Također, vrlo je signifikantna i gotovo nevjerojatna zajednička podrška riječkog SDP-a i nacionalnog HDZ-a kada je u pitanju g. Blažević ali i ne samo on. Naime, u svakom trenutku kada je SDP-u potrebna pokoja ruka (primjerice u slučaju pripajanja TD Rijeka prometa Rijeka plusu), a partneri mu okrenu leđa, tada nastupa HDZ koji podrži ono što je u tom trenutku potrebno. O gradskoj tvrtki „Čistoća“ ne treba ni govoriti. Potpuna netransparentnost i bahatost menadžmenta, koji je, naravno, izabran uz blagoslov SDP-a ne kao najkvalitetniji nego kao najpodobniji i najposlušniji kadar.

Sve u svemu, od Novog ritma grada ne vidi se puno, obećanja su bila i jesu velika, realizacija istih je tek u povojima ili je nema. Najviše bode oči to što se klijentelizam i netransparentnost ne smanjuju, vidljivi su na svakom koraku i u većini odluka koje donosi novi riječki gradonačelnik. Mlade se obitelji i dalje odlučuju napuštati Rijeku, mladi i obrazovani kadar seli se u Zagreb ili inozemstvo. Otvaraju se uglavnom trgovački centri, a posljednji se ostaci industrije u gradu gase. Srednjoročne i dugoročne strategije grada nema ili je u prijedlozima takva da je to pretužno. Grad je sve prljaviji, poslovni prostori u vlasništvu grada sve prazniji. Sam gradonačelnik bezidejan, očito okružen bezidejnim nekompetentnim suradnicima i isto takvim SDP savjetnicima. Ponaša kao da želi izgubiti sljedeće izbore. Ni uz najbolju volju, ne vidimo svjetlo na kraju tunela uz ovakvog gradonačelnika i ovakav tim kojim se okružio.“

Više sa portala torpedo.media ...