Reformisti: Spašavanje vojnika Blaževića traje na teret kulture Grada Rijeke i na sramotu gradskih vlasti

Autor: Nikola Cvjetović 05.08.2022

KAZALISTE_05_vijece Foto: arhiva

„Rujanska sjednica Gradskog vijeća pokazat će je li u Rijeci na snazi tiha koalicija SDP-HDZ. Ako se na sljedećoj sjednici GV ne izglasa razrješenje intendanta Blaževića, onda će svakome biti jasno da je tome upravo tako.“.

RIJEKA – Spašavanje vojnika Blaževića traje do daljnjeg, na teret kulture Grada Rijeke i na sramotu gradskih vlasti koju neće desetljećima oprati ni sva kiša Grada koji teče. Stav Reformista u potpunosti je jednak onom Kazališnog vijeća koje je jednoglasnom odlukom donijelo odluku za smjenom intendanta gospodina Blaževića. O razlozima ne bismo ovim putem jer su svima jasni i poznati. Naravno, svima osim gradonačelniku, njegovoj zamjenici, pročelniku za kulturu i naravno, samom intendantu kao i samoj ministrici kulture, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Reformista Rijeke Edvard Badurina, a na koje su Reformiste ponukala posljednja događanja oko intendanta HNK Ivan pl. Zajca i koje u nastavku prenosimo u cijelosti:
„Iako je snaga argumenata za smjenom gospodina Blaževića neupitna, gradonačelnik i njegova svita nastupaju suprotno tj. argumentom snage i političke moći braneći neobranjivo. Političkim pritiscima na izabrane članove Kazališnog vijeća pokušali su još jednom obraniti svog vojnika Blaževića. Misija spašavanja im za sada nije uspjela no imaju još vremena. U rujnu mjesecu će sljedeća sjednica Gradskog vijeća i tada će se vidjeti koliko su i članovi GV iz redova HDZ-a imuni na pritiske svoje stranačke kolegice, ujedno i ministrice kulture. Ti su pritisci već i počeli te se sada i HDZ daje u akciju spašavanja intendanta Blaževića. Da nije žalosno, bilo bi jako smiješno. No nije.
Rujanska sjednica Gradskog vijeća pokazat će je li u Rijeci na snazi tiha koalicija SDP-HDZ. Ako se na sljedećoj sjednici GV ne izglasa razrješenje intendanta Blaževića, onda će svakome biti jasno da je tome upravo tako. Gospodin Blažević i sam je najavio svoju ostavku, ali za otprilike 16 mjeseci. I opet - da nije tragično, bilo bi do zla boga smiješno. I takvog intendanta brane i gospodin Filipović i gospođa Krpan i gospodin Šarar i ministrica Obuljen. Kada se dopusti nekome da se postavi iznad stoljetne institucije pod geslom "Kazalište to sam ja", onda se dobije ono što imamo danas“, zaključuje Badurina u priopćenju.

Više sa portala torpedo.media ...