Regulacija prometa u subotu radi Dječje karnevalske povorke

Autor: Marina Pauletić 03.02.2023

wp-content/uploads/2019/02/djecja-karnevalska-povorka-rijeka-2019-6.jpgFoto: arhiva

Mole se svi vozači i korisnici javnog prijevoza za strpljenje.

Rijeka - Na dan održavanja Dječje karnevalske povorke u središtu grada bit će zabranjen promet svim vozilima osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci. Javni prijevoz putnika bit će organiziran sjevernim prometnim koridorom, a u pojedinim ulicama i na određenim parkiralištima parkiranje neće biti dozvoljeno.

Po okupljanju grupa i formiranju povorke, u vremenu od 12 do 18 sati bit će zabranjeno prometovanje svim vozilima ulicama Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Trpimirovom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom ulicom.

Također, na dan održavanja Dječje karnevalske povorke, u vremenu od 9 do 18 sati bit će zabranjeno i prometovanje za sva vozila parkirana na Adamićevom gatu u smjeru izlaza s parkirališta Putnička obala.

Ograničeni promet odvijat će se ulicama: Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Rivom Boduli, Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom. Prometom će upravljati policijski službenici i službenici Prometnog redarstva Grada Rijeke.

trasa-59081

U navedenom vremenu promet će se odvijati na sljedeći način:
- promet vozila iz smjera zapada, na raskrižju Krešimirova – Manzonijeva preusmjeriti Manzonijevom ulicom i dalje na sjeverni koridor,
- na Jadranskom trgu na raskrižju Ciottina – Erazma Barčića zabranjuje se ulazak vozila prema Trpimirovoj i Zadarskoj,
- na raskrižju ulica Erazma Barčića – Frana Kurelca i raskrižju ulica E. Barčića – Dolac, zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada prema Jadranskom trgu,
- na raskrižjima u ulicama Riva i Ivana Zajca te Adamićevoj, zabranjuje se ulazak/izlaz vozila u/iz Zanonove i Henckeove,
- na cesti D404, na raskrižju sa Cindrićevom ulicom zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada cestom D404 za sva vozila,
- na raskrižju ulica Ribarske i Matije Gupca zabranjuje se izlaz vozila iz Ulice Matije Gupca,
- na raskrižju Žrtava fašizma – Fiumara -Titov trg zabranjuje se skretanje svim vozilima iz Ulice Žrtava fašizma prema Fiumari odnosno centru kao i prema Titovom trgu. Dopušteni smjer kretanja je isključivo ravno prema Ulici Rade Šupića.

Međugradskim autobusima čije je odredište autobusni kolodvor Žabica, dozvolit će se ograničeno prometovanje, odnosno prometovanje Krešimirovom ulicom do autobusnog kolodvora.
Dostavnim vozilima Hrvatske pošte također će se dozvoliti ograničeno prometovanje, odnosno vožnja do Trga Žabica i dalje do skladišta „Pod voltom“.

Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravat će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje do raskrižja državne ceste D404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica.

Organiziranje javnog gradskog, prigradskog i međugradskog prijevoza putnika

U vrijeme zabrane prometa u središtu grada, autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji dolaze s istočne strane na Titovom trgu će se usmjeriti preko sjevernog mosta, Ulicom Školjić prema Grohovčevoj ulici i dalje sjevernim koridorom u smjeru zapada (gradske linije), odnosno u smjeru istoka do D404 i dalje Cindrićevom ulicom do terminala Delta (prigradske linije). Autobuse koji dolaze sa zapadne strane preusmjeriti će se na raskrižju Krešimirove i Manzonijeve na sjeverni koridor.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...