Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila

Autor: Portal Torpedo 23.02.2022

policija-kamioni-52691 Foto: PU primorsko-goranska

Kod nekoliko teretnih vozila utvrđen je pretovar, ali i tehnički nedostaci vozila

Rijeka - U cilju povećanja ukupne sigurnosti prometa, a u sklopu planiranih preventivno- represivnih postupanja policije u cestovnom prometu, jučer 22. veljače od 10 do 15 sati na auto-cesti A6, na području Kikovice i nekoliko drugih lokacija proveden je pojačani nadzor teretnih vozila.

Pojačani nadzor proveden je u suradnji policijskih službenika prometne policije i djelatnika Hrvatskih cesta ovlaštenih za nadzor osovinskog opterećenja vozila, djelatnika Mobilne jedinice carine, Centra za vozila Hrvatska, stanice za tehnički pregled te nadležne inspekcije prometa.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora kontrolirano je više teretnih, ali i osobnih vozila te su sveukupno utvrđena su 22 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tako je tijekom pet sati pojačanog nadzora na mobilnoj stanici za tehničke preglede Centra za vozila Hrvatske kontrolirano deset teretnih i tri osobna vozila, nakon čega je radi tehničkih neispravnosti iz prometa isključeno osam vozila, od kojih većina teretnih. Navedenom kontrolom utvrđeni su opasni tehnički nedostaci poput istrošenosti ili oštećenja pojedinih dijelova kočionih obloga, pneumatika, ispušnih cijevi i druga, a prilikom isključenja iz prometa privremeno su oduzete i registracijske pločice s vozila.
Također, kod pet teretnih vozila utvrđeno je prekoračenje osovinskog opterećenja, odnosno pretovar u odnosu na dopuštenu nosivost vozila. Za napomenuti je da je kod nekoliko teretnih vozila utvrđen pretovar, ali i tehnički nedostaci vozila.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno je šest prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Ovakav i sličan oblik preventivno-represivnih aktivnosti prometne policije nastavit će se i u narednom razdoblju kako bi se smanjila mogućnost nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...