Riječka knjižara Val dobitnica nagrade za najbolju knjižaru u Hrvatskoj

Autor: Marina Pauletić 20.12.2022

val-63275

Za najbolji Antikvarijat u 2022. proglašen je riječki Mali neboder.

Rijeka - Riječka Knjižara Val dobitnica je najviše nagrade za najbolju knjižaru u Hrvatskoj u 2022. godini u organizaciji Ministarstva kulture i medija. Građani su bili pozvani da svojim glasom mreko mrežne stranice podrže rad najboljih knjižara u Hrvatskoj.

val-49352

Izbor najbolje samostalne knjižare u Hrvatskoj velik je i zaslužen uspjeh ove knjižare koju je Naklada Val osnovala prije četiri godine u središtu Rijeke. Nagradu je u Zagrebu, u knjižari Megastore preuzeo direktor Naklade Val Dragan Ogurlić.

val-52347

Na temelju zadanih kriterija stručnog povjerenstva kao i dodijeljenih elektroničkih glasova publike, najboljim antikvarijatima proglašeni su Mali neboder iz Rijeke te Brala i Zlatarevo zlato iz Zagreba, najbolje samostalne knjižare na području Hrvatske su Knjižara Val iz Rijeka te Knjižara Dani lipa iz Ivanić Grada, najbolje samostalne knjižare u Zagrebu su Knjižara Pričozemska i Glazbena knjižara Rockmark, najbolje knjižare u okviru knjižarskoga lanca na području Hrvatske su knjižara Znanje iz Rijeke, Školska knjiga iz Metkovića te Hoću knjigu - Supernova iz Zadra, dok je najboljom knjižarom u okviru knjižarskoga lanca u Zagrebu proglašen Bookshop Znanje.

Uz čestitke dobitnicima kojima je uručila nagrade, ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek zahvalila je na entuzijazmu svim dionicima knjižnoga lanca – od autora i prevoditelja, preko nakladnika knjiga i časopisa te organizatora književnih festivala, manifestacija, nagrada, do knjižnica i knjižara u kojima je susret s čitateljima najintenzivniji. Podsjetila je kako je ova nagrada pokrenuta kao jedan od novih projekata potpore knjizi i čitanju u Godini čitanja te da je njezin glavni cilj povećati vidljivost knjižara, ne samo kao mjesta gdje se prodaju knjige, već i kao svojevrsnih kulturnih centara, mjesta susreta čitatelja i ljubitelja knjiga svih generacija, kao i onih koji svijet knjige i čitanja tek otkrivaju.

val-61429
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...