Riječka policija posjetila štićenike Udruge za down sindrom - Rijeka 21

Autor: Marina Pauletić 22.03.2023

foto_pu_pgz_down Foto: PU Primorsko-goranska

Štićenicima su policijski službenici pokazali policijsku opremu, omogućili im da i sami nešto isprobaju te im podijelili prigodne poklone.

Povodom Svjetskog dana osoba s Down sindromom, policijski službenici Policijske uprave primorsko – goranske posjetili su Udrugu za sindrom Down – Rijeka 21 prigodnim poklonima razveselili njene štićenike.

Na samom dolasku, u policijskoj uniformi, dočekao ih je Adam pozdravivši ih: ''Dobar dan kolege''. Adam je, znajući da će Udrugu danas posjetiti policijski službenici došao iz Delnica. Naime, 2019. godine posjetio je Policijsku postaju Delnice i iz prve ruke upoznao policiju i poslove kojima se bavi.

Štićenicima su policijski službenici pokazali policijsku opremu, omogućili im da i sami nešto isprobaju te im podijelili prigodne poklone (magnete, bojanke, bojice, bilježnice...).

Posjet je protekao u dobrom i veselom raspoloženju te završio zajedničkim fotografijama za uspomenu.

Inače, Svjetski dan osoba s Down sindromom obilježava se 21. ožujka, a navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Prvi je put obilježen 2006. godine u Singapuru, a obilježava se kako bi se što više ljudi upoznalo s ovim poremećajem te potaknulo na veće poštivanje prava, razumijevanje i poboljšanje položaja i kvalitete života osoba s Down sindromom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...