Riječki BKOSI "Pulac" drugi je najtrofejniji klub Hrvatske ove sezone

Autor: Nikola Cvjetović 26.09.2023

najava_prvenstva_boccia_2023__2_ Ilustracija - arhiva

Boćarski klub osoba s invaliditetom "Pulac" iz Rijeke osvojio je tijekom svih prvenstvenih turnira: 2 zlatne, 4 srebrne i 7 brončanih medalja(13 medalja).

Rijeka - Posljednjim turnirom od njih sveukupno četiri, koji su se ove godine redom održali u Zagrebu, Solinu, Velikoj Gorici i protekli vikend u Rijeci, zaključeno je prvenstvo Hrvatske u Boccia sportu za sezonu 2023. godine. Riječki "Pulac" drugi je najtrofejniji klub Hrvatske ove sezone.


- Ovim turnirom dobili smo nove prvake Hrvatske u paraboćanju za 2023. godinu, točnije, u Boccii po novoj nomenklaturi sporta. Opet smo mi, Riječani donijeli puno medalja i drugi smo najtrofejniji klub Hrvatske ove sezone. Naš Boćarski klub osoba s invaliditetom "Pulac" iz Rijeke, osvojio je ovu sezonu tijekom svih prvenstvenih turnira: 2 zlatne, 4 srebrne i 7 brončanih medalja(13 medalja) te smo sveukupno Prvenstvo zaključili sa osvojena:
3 srebrna pehara i 1 brončani. Srebro su nam donijeli: ADEMIR FAZLLI , paraboćar BC2 kategorije; DANIJELA MATAIJA paraboćarica BC3 kategorije uz asistenticu na rampi VALENTINU NAKIĆ; MIROSLAV MATIĆ , paraboćar BC4 kategorije; FILIP FRANIĆ, paraboćar BC2 kategorije i predsjednik Kluba, donosi nam broncu. Ostali paraboćari koji su nastupili na Prvenstvu Hrvatske 2023. U Boccia sportu, ostvarili su izniman uspjeh i skupili dobre bodove za rank ljestvicu tako da imamo sveukupno odličan rezultat rada i truda čitavog Kluba. Pred nama su još KUP Hrvatske u Požegi koji se održava 28. listopada, a prije njega natjecanje rekreacije 7. listopada u Zagrebu, te ekipno u 12. mjesecu u Poreču. BKOSI "Pulac" najiskrenije zahvaljuje Gradu Rijeci i Primorsko- goranskoj županiji na financijskoj podršci sve ove godine, Rijeka sportu i njihovim djelatnicima bez čije podrške ne bi imali gdje trenirati niti održati natjecanje. Sportskim savezima sportova osoba s invaliditetom Grada i Županije, predsjednicima istih Kombolu i Broziću, njihovom tajniku Dobroviću na sveukupnoj podršci te ponajviše našem krovnom Hrvatskom Boccia savezu ali i Hrvatskom paraolimpijskom odboru na potpori i direkciji te sveukupnom cjelovitom radu kako bi se širio paraolimpizam i kako bi osobe s najtežim invaliditetom bile uključene u sport a samim time u društvo i zajednicu. Svim članovima svoga Kluba, asistentima i roditeljima , prijateljima i poznanicima zahvaljujemo se od srca na vječitoj potpori, kao i svim donatorima bez kojih sigurno ne bi završili započetu sezonu i ostvarili svoj cilj- biti pobjednici. Uspjeli smo zahvaljujući svima Vama. Svim volonterkama i volonterima ide poseban duboki naklon. Posebne zahvale idu Medicinskoj školi i profesoricama Saši Uljančić i Vesni Čačić, koje su okupile svoje učenike volontere za ispomoć na završnom kolu Prvenstva, te njima volonterima, bez kojih samo natjecanje bude teško provedivo.
Dobro su odradili odgovoran posao. Zahvale i plesnoj skupini PortoRi čije su članice otplesale točku na otvorenju Prvenstva kao i našem sportašu Kristijanu Trampužu koji je zaista davno došao iz daleka i sada nam otpjevao pjesmu o svom voljenom Gradu. Hvala Gradonačelniku Marku Filipoviću i Pročelnici županije za sport, kulturu i tehničku kulturu Sonji Šišić što su nam uveličali otvorenje svojim zanimanjem i dolaskom.
Hvala i predsjedniku Saveza sportova osoba s invaliditetom Primorsko -goranske županije Broziću što je sa nama proveo oba dva dana u dvorani i za kraj dijelio medalje pobjednicima. Hvala od srca vrijednim volonterkama koje su neumorno dežurale u fresh korneru za sportaše, asistente i suce i brinule da gosti budu zadovoljni. Hvala i našim donatorima Piku, Bomboneti, mesaru Semionu s Grobnika i kuharu Marinu s ekipom koji su spremili za sve ručak. Hvala Udruzi Koga Briga.. na majicama i gostima natjecanja na dobrovoljnim prilozima. Zahvaljujemo se i MK IRON DOGS-ima na stolovima i klupicama za naše goste koji su zahvaljujući njima mogli komotno i van dvorane sjesti. Hvala snimatelju koji će za Klub napraviti besplatni prezentacijski video. Svima još jednom neizmjerno puno hvala što ste podrška našim sportašima i Klubu koji zbog njih postoji, poručio je Filip Franić, predsjednik BKOSI "Pulac".

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...