Riječki Korzo na nekoliko sati postaje centar svjetskog automobilizma

Autor: Marina Pauletić 18.04.2024

rijeka_zrak_-32957 Foto: ilustracija

Iz centra Rijeke predivnu razglednicu diljem svijeta poslat će neki od najboljih svjetskih vozača.

Rijeka – Ovogodišnji WRC Croatia Rally održava se od 18. do 21. travnja na brojnim lokacijama diljem Hrvatske. Ovaj petak rezerviran je za najljepše kadrove iz Primorsko-goranske županije, a sve kreće u ranim jutarnjim satima.

Hrvatska je ovogodišnja četvrta postaja najboljih svjetskih relijaša, a ukupno je prijavljeno 68 posada iz 35 zemalja svijeta. Kao i prethodnih godina i ove godine imamo posade iz Hrvatske, točnije njih sedam, što je svakako respektabilna brojka.

U petak, 19. travnja, nakon četvrtog odvoženog brzinca, nešto malo nakon 12:00 sati, svi putevi vode na riječki Korzo koji će biti pravi raj za sve zaljubljenike u automobilizam. Tu nas očekuju sve posade ovogodišnjeg WRC Croatia Rallya. Svim prisutnima u ime Grada Rijeke obratit će se zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski, a u ime Turističke zajednice grada Rijeke direktor Petar Škarpa. Centar grada bit će okupiran do 13:40 sati, kada vozači kreću prema Platku na kojem voze peti, atraktivan i vozački vrlo zahtjevan brzinski ispit.

Iz centra Rijeke predivnu razglednicu diljem svijeta poslat će neki od najboljih svjetskih vozača poput Elfyna Evansa, Sebastiena Ogiera, trenutačno vodećeg u ovogodišnjem prvenstvu, Thierrya Neuvillea, Adriena Fourmauxa, Ott Tanaka, Takamoto Katsute, Andreasa Mikkelsena i Gregoire Munstera. Dakle, sutra svi putevi vode na riječki Korzo!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...