Riječki Reformisti pružili javnu podršku radnicima Čistoće

Autor: Marina Pauletić 21.09.2023

poluukopani_kostrena_cistoca__1_ Foto: ilustracija

Štrajk radnika Čistoće podigao je buru u javnosti.

Rijeka – Štrajk radnika Čistoće podigao je u riječkoj javnosti veliku buru te potaknuo čitav niz pitanja o tom kako i zašto je došlo do ove situacije. Javnosti se obratio kandidat stranke Centar za gradonačelnika Rijeke, Marin Račić, a oglasili su se i riječki Reformisti te obje stranke podržavaju štrajk. U nastavku prenosimo njihovo priopćenje.

Ovim putem želimo pružiti podršku radnicima riječke Čistoće u traženju svojih radničkih prava i veće plaće. Naime, evidentno je da je radnicima prekipjelo upravo iz razloga duge nebrige Uprave poduzeća i gradske uprave oko njihovih plaća i uvjeta na radu. Kako smo doznali sindikat nije organizirao ovaj prosvjed, nego su se djelatnici Čistoće samoorganizirali i počeli sa štrajkom. Sam taj podatak dovoljno govori o tome koliko su bili ogorčeni, u koliko su teškoj financijskoj situaciji i koliko imaju teške uvjete rada, a čemu možemo i sami svakodnevno svjedočiti na riječkim ulicama.

Bez obzira na njihove nadljudske svakodnevne napore, grad nam je sve više zapušten i sve prljaviji, iz dana u dan. To dovoljno govori koliko su Uprave i Čistoće i grada Rijeke nesposobne organizirati kvalitetan rad komunalnog društva. I stoga dajemo podršku radnicima da ustraju u svojim zahtjevima… Gradonačelniku je valjda jasno da treba mijenjati menadžment komunalnog društva, a građanima Rijeke je svakim danom sve jasnije da na idućim izborima dobro trebaju razmisliti kome opetovano daju povjerenje za vođenje grada Rijeke.

Predsjednik riječkih Reformista
Dr.sc. Edvard Badurina

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...