Riječki restoran Mornar do kraja tjedna nudi jela koja mogu konzumirati osobe oboljele od šećerne bolesti

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.11.2022

pexels-hrana-jelo-pribor_za_jelo-restoran

Jelovnici su napravljeni prema preporukama liječnika i nutricionista tako da nema nikakve bojazni da bi se nekim jelom prekršilo pravilno biranje ponuđene hrane.

Rijeka - U povodu Svjetskog dana dijabetesa, a na inicijativu članica Lions kluba Korzo, u riječkom restoranu Mornar, (Riva Boduli 5a), sastavljen je jelovnik, odnosno, menu s receptima različitih jela koje mogu konzumirati osobe oboljele od šećerne bolesti. Restoran Mornar prvi je takav objekt u Rijeci koji je za određene oboljele osobe namjenski pripremio izbor jela i pića.

Kako nam je rekla vlasnica Ivana Stolnik, oni će svaki dan, počevši od 14. pa sve do 19. studenoga nuditi izbor jela koje mogu konzumirati oboljeli od dijabetesa. Jelovnici su napravljeni prema preporukama liječnika i nutricionista tako da nema nikakve bojazni da bi se nekim jelom prekršilo pravilno biranje ponuđene hrane. Dakle, do kraja tjedna stanovnicima Rijeke nudi se poseban izbor jela, prilagođen bolesti koju imaju, a za očekivati je da će primjerom Mornara krenuti i drugi objekti, posebno danas kad je dijabetes u porastu.

U ovom trenutku, u svijetu od šećerne bolesti, boluje više od 530 milijuna ljudi u dobi od 20 do 79 godine, a procjenjuje se da će brojka oboljelih do 2030. godine narasti na 640 milijuna ljudi

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...