Rijeka se gašenjem rasvjete uključuje u Sat za planet Zemlju

Autor: Marina Pauletić 24.03.2023

planet_ilustracija Foto: ilustracija

Prema posljednjim dostupnim podacima iz WWF-ovog Izvješća o stanju planeta, populacije vrsta smanjile su se za čak 69% od 1970. godine.

Rijeka - U subotu, 25. ožujka od 20:30 sati, u Rijeci će na sat vremena biti ugašena svjetla na više lokacija u središtu grada. Time će Grad Rijeka i ove godine podržati inicijativu svjetske organizacije za zaštitu prirode World Wildlife Fund (WWF) i uključiti se u globalnu akciju Sat za planet Zemlju – Earth Hour.

U subotu od 20:30 sati isključit će se rasvjeta na Trgu 128. brigade i Trgu Republike Hrvatske, reflektor na Trgu Riječke rezolucije i rasvjeta na zgradi Grada Rijeke na Korzu.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je na osvještavanje javnosti o sve većem gubitku biološke raznolikosti i klimatskoj krizi u kojoj se nalazimo.

Prema posljednjim dostupnim podacima iz WWF-ovog Izvješća o stanju planeta, populacije vrsta smanjile su se za čak 69% od 1970. godine, što je manje od životnog vijeka čovjeka. Uz to, na granici smo da prijeđemo limit od 1,5°C globalnog zagrijavanja planeta, što je razina koja se ne smije prijeći ako želimo očuvati zdrav planet.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...