RiRoll – idealno mjesto za sve ljubitelje društvenih igara i one koji će to tek postati

Autor: Ana Šumanović 26.12.2022

drustvene_igre

Udruga RiRoll svakog utorka, petka i nedjelje organizira druženje uz sve vrste igara.

Rijeka - U današnjem svijetu koji sve više poprima oblik hibrida između digitalnog i fizičkog, čini se kako se čak i igra premjestila u online sferu, što i ne čudi s obzirom na sve razvijeniju i jaču gaming industriju, ali i činjenicu da veliki broj djece i mladih provodi jako puno vremena upravo „gejmajući“. No, to ne znači da je doba društvenih igara umrlo. I naravno, ne radi se o igranju Čovječe ne ljuti se ili Monopolya, koje su još uvijek dominantne u trgovinama na ovim prostorima. Ništa protiv toga, no ukoliko ste se zasitili takvih igara i tražite nešto novo, zanimljivije, čak i ako nikad niste ništa slično igrali, a htjeli biste, udruga RiRoll svakog utorka, petka i nedjelje organizira druženje uz sve vrste igara.

Druženja započinju u 19 sati u prostorijama Udruge (u ulici Ivana Grohovca 3A, ispod RiHub-a), traju oko 4 sata, a ondje se u kolekciji koju su sakupili njeni vrijedni osnivači, a koja se sastoji od preko 200 igara može pronaći sve, bile to društvene igre (board games), igre uloga (role-playing games) ili igre s minijaturama (miniatures games). Tu su klasici poput 7 Wondersa, Terraforming Marsa ili Mysteriuma , ali i hitovi kao što su The Crew, Dune: Imperium ili Ankh: Gods of Egypt. Tu su i domaće društvene igre, među kojima se ističe Arcadia Tenebra riječkih autora koji stoje iza Rigged Games projekta. Riječ je o stolnoj igri zasnovanoj na pustolovno-detektivskom scenariju u kojoj igrači istražuju serijska ubojstva i okultne rituale, a sve to na podlozi tmurne pokrajine na periferiji Austro-Ugarskog Carstva, konkretno u alternativnoj verziji Like.

Od prošle godine organizira se i festival RiRoll Days, na kojem se iz igranje igara, može sudjelovati i u radionicama i nagradnim turnirima.

Udruga RiRoll osnovana je 2019. godine upravo s ciljem da okupi tabletop gaming entuzijaste iz Rijeke i okolice na jednom mjestu. Jedina je udruga takve vrste u Primorsko-goranskoj županiji, a danas broji preko 150 članova.

Izvan redovnog prostora, kao organizator raznih oblika igraonica, udruga je sudjelovala na Rikonu i Liburniconu, kao i u programima za osnovnoškolce u Dječjoj kući (Advent u Dječjoj kući i Tobogan).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...