Rumunjski radnici nastavili prosvjed ispred sjedišta INA-e u Zagrebu

Autor: Marina Pauletić 05.12.2022

zagreb_ina_radnici

INA nastoji riješiti problem u što kraćem roku.

Rijeka/Zagreb – Kao što smo već pisali, zaposlenici rumunjske tvrtke IGW Proiecte svoj su miran prosvjed u kojem traže isplaćivanje plaća koje im duguje austrijska tvrtka Christof nastavili ispred sjedišta INA-e u Zagrebu. Na njihovo iznenađenja, sat vremena nakon dolaska djelatnici odnosa s javnošću INE pozvali su direktora tvrtke IGW, Giuseppe Basilea i inženjera strojarstva, Sorina Busua na razgovor. Razgovor se vrtio oko dosadašnjih prosvjeda i aktivnosti poduzetih u svrhu isplaćivanja zaostalih plaća.

Podsjetimo, odmah po najavi prvih prosvjeda rumunjskih radnika INA se javnim priopćenjem ogradila od odgovornosti za neisplatu plaća. Današnjim razgovorom još je jednom potvrđeno kako ne postoji direktna poveznica između INA-e i tvrtke IGW Proiecte, no INA je ipak u konstantnim pregovorima s talijanskom tvrtkom KT i austrijskim Christofom. Prema INA-inom stajalištu, tvrtka KT je odgovorna za temeljitu provjeru svih podizvođača uključenih u projekt, što IGW tvrdi od prvog dana, naveo je Giuseppe Basile u svom priopćenju. „INA će nastaviti raditi na rješenju problema, a njihova reakcija i stav potvrda su kako je ono što radimo ispravno“, kazao je Basile.

Rješenje i dalje leži u rukama talijanske tvrtke te će, dok do njega ne dođe, rumunjski radnici nastaviti s prosvjedima. Sutra ponovno odlaze u Urinj i to ispred vrata KT-a. Očekuju da će im netko otvoriti i ponuditi objašnjenje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...