S radom započele novouređene jaslice u Područnoj školi Orehovica

Autor: Nikola Cvjetović 27.11.2023

Pocetak-rada-u-jaslicama-u-Podrucnoj-skoli-Orehovica-4

Riječ je o prostoru površine 113,64 m², sa zasebnim ulazom koji je uređen i prilagođen za smještaj dvije odgojno-obrazovne skupine jasličkog uzrasta.

Rijeka - Danas je bio prvi jaslički dan za 16 mališana koji su krenuli u novouređeni jaslički prostor smješten u Područnoj školi Orehovica koja djeluje u sklopu Osnovne škole Centar.

Riječ je o prostoru površine 113,64 m², sa zasebnim ulazom koji je uređen i prilagođen za smještaj dvije odgojno-obrazovne skupine jasličkog uzrasta. Prostor se sastoji od dvije prostorije, po osmero djece smješteno je u svaku skupinu, sanitarnog čvora, hodnika, kuhinje i garderobe za osoblje. Obavljeni su i radovi ličenja zidova i podova, struganja i lakiranja parketa, ugradnje novih rasvjetnih tijela, zamjene sanitarne opreme. Ugrađene su i četiri nove klime za grijanje i hlađenje.

Također, uređeno je i vanjsko igralište, s antitraumatskom gumenom podlogom, ograđeno i djelomično natkriveno te prilagođeno djeci jasličkog uzrasta, a uređen je i plato ispred samog objekta te spremište u prizemlju za smještaj igračaka i opreme.

Na njihov prvi jaslički dan mališane su posjetili i riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Iva Erceg, pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Denis Šulina i voditelj Odsjeka za gradnju i održavanje objekata javne, poslove i stambene namjene Dejan Blažić, a prisutne su bile i Vlatka Miletić, ravnateljica Dječjeg vrtića Sušak u čijem sklopu i djeluju novootvorene jaslice kao i predsjednica Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Sušak Tania Čaušević.

Ukupna vrijednost radova iznosi 88.391,32 eura s PDV-om, a valja istaknuti i kako se uređuje i prizemlje škole koje i dalje koristiti Područna škola Orehovica i koje ima poseban ulaz. Izvode se radovi ličenja zidova i stropova svih prostorija te se uređuju sanitarije. Radovi se izvode prema dogovoru s korisnikom, uvažavajući neprekidnost odvijanja nastave. Ukupna vrijednost tih radova iznosi 4.472,47 eura s PDV-om.

Novi jaslički kapaciteti uređeni u ovoj pedagoškoj godini
S namjerom povećanja jasličkih kapaciteta u predškolskim ustanovama Grada Rijeke, osim prostora u Područnoj školi Orehovica, u tekućoj pedagoškoj godini uređeni je i prostor u Osnovnoj školi Nikola Tesla kojim upravlja Dječji vrtić More te dodatni prostor u dječjem vrtiću Galeb kojim upravlja Dječji vrtić Sušak.

U OŠ Nikola Tesla za formiranje četiri odgojne skupine i prihvat 40 djece jasličkog uzrasta, uređene su prostorije u južnom i zapadnom dijelu prizemlja škole ukupne površine 357,54 m2 s posebnim vanjskim ulazom iz Ulice Đure Šporera kao i prostor vanjskog igrališta u kortilu zgrade od 35 m2 prilagođen jasličkom uzrastu ograđen i obložen antitraumatskom podnom oblogom.

Ukupna vrijednost radova koji su se provodili tijekom rujna i listopada je 65.000 eura s PDV-om.

U vrtiću Galeb (PPO Galeb) uređen je prostor za smještaj dodatnih osmero djece jasličke dobi.

Riječ je o prostorijama ukupne površine cca 40 m2 u kojima je zamijenjena stara dotrajala vanjska stolarija od čeličnih profila te je pojačana rasvjeta, a uređen je i sanitarni čvor.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...