SDP-ovci PGŽ-a zadovoljni izbornim rezultatima: Nadmašili smo naša očekivanja

Autor: Nikola Cvjetović 22.04.2024

ivica_lukanovic_sdp-50642

- Birači u našoj sredini su na ovim izborima pokazali da razmišljaju svojom glavom i da razumiju da nama nitko ništa nije dao, već da sve ovo što se gradi, bolnice, luke, grade se s novcima naših građana i građana Istarske županije koji još uvijek u državni proračun uplaćuju znatno više nego što od njega dobivaju, poručio je Saša Đujić...

Rijeka - SDP Primorsko-goranske županije zadovoljan je rezultatima održanih parlamentarnih izbora u 7. i 8. izbornoj jedinici, poručeno je na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji Saše Đujića, koordinatora SDP-a za 8. izbornu jedinicu i Ivice Lukanovića, koordinatora SDP-a za 7. izbornu jedinicu.

- 2020. godine bila su izabrana tri saborska zastupnika iz SDP-a Primorsko-goranske županije. Nakon podjele unutar SDP-a, ostali smo na jednom zastupniku. Bila je to Mirela Ahmetović. Sada na ovim izborima imamo 6 članova SDP-a Primorsko-goranske županije koji će biti uključeni u rad Sabora, naglasio je Ivica Lukanović, koordinator SDP-a za 7. izbornu jedinicu.

Članovi SDP-a Primorsko-goranske županije koji su izabrani u 7. izbornoj jedinici su Ivica Lukanović i Sandra Krpan, dok u 8. izbornoj jedinici postavu čine Mirela Ahmetović, Zlatko Komadina, Saša Đujić i Ana Puž Kukuljan.

U 7. izbornoj jedinici nadmašeni su postavljeni ciljevi, istaknuto je na tiskvnoj.

- Za 7. izbornu jedinicu cilj je bio prikupiti 47 308 glasova, a mi smo prikupili 49 419 glasova. Što se tiče rezultata u ovom dijelu koji se odnosi na Primorsko-goransku županiju, u 15 općina i gradova bilježimo veći broj glasova ili povećanje u odnosu na konkurente, dok jedino u 5 jedinica lokalne samouprave bilježimo zaostatak, to jest nalazimo se na drugom mjestu, iza HDZ-a. Rezultat toga je naš angažman na terenu, poručio je Lukanović.

ivica_lukanovic_sdp-92601

U 8. izbornoj jedinici SDP-ovoj koaliciji povjerenje je dalo 68 577 građana.

- Najveći doprinos u rezultatu SDP-a i ljevice u Hrvatskoj dala je 8. izborna jedinica. Ljevica je u našoj izbornoj jedinici dobila više od 120 tisuća glasova. Za razliku od HDZ-a koji je ostvario puno lošiji rezultat nego prije 4 godine. To treba naglasiti jer se u posljednje vrijeme u medijima glorificira HDZ u ovom kraju. Birači u našoj sredini su na ovim izborima pokazali da razmišljaju svojom glavom i da razumiju da nama nitko ništa nije dao, već da sve ovo što se gradi, bolnice, luke, grade se s novcima naših građana i građana Istarske županije koji još uvijek u državni proračun uplaćuju znatno više nego što od njega dobivaju, dodao je Saša Đujić, koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu te poručio da je na ovim izborima SDP pokazao veliki potencijal u Istri.

- Sada kada je SDP na izbore izašao odvojeno od IDS-a, vidi se veliki potencijal koji SDP ima u Istri. U velikom broju općina i gradova Istre SDP je uvjerljivo prva opcija. To nam daje poticaj za iduće lokalne izbore, istaknuo je Đujić te apostrofirao da je 'ovim izborima SDP potvrdio status najjače stranke u Primorsko-goranskoj županiji te druge političke opcije u Hrvatskoj'.

- Uvjereni smo da SDP ima snagu vratiti povjerenje hrvatskih građana u institucije, osigurati strateški razvoj koji će stvoriti nova kvalitetna radna mjesta i spriječiti odlazak mladih iz Hrvatske te socijalnu pravdu koju nam je na prvom mjestu. Nakon unutarnjih podjela i podcjenjivanja u medijima, SDP se konsolidirao te povećao broj zastupnika u saboru. Nakon ovih izbora povjerenje je dobilo naših 37 saborskih zastupnica i zastupnika. SDP je zdrava ljevica i treba ovoj zemlji, a promjene su još uvijek moguće kako bi stvorili pravedniju i uključiviju Hrvatsku, zaključio je Lukanović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...