"Sekunda koja mijenja život" - održano predavanja policije u Prometnoj školi u Rijeci

Autor: Portal Torpedo 05.12.2023

PROMET-DD-SEKUNDA-4_12_ Foto PU primorsko-goranska

Predavanjima se srednjoškolske učenike želi upoznati s problemima neopreznosti u prometu, odnosno, osvijestiti ih na dosljedno i odgovorno poštivanje svih prometnih propisa


Rijeka - Jučer je u okviru projekta „Sekunda koja mijenja život“ održano predavanje prometne policije namijenjeno učenicima trećeg razreda Prometne škole u Rijeci s ciljem upoznavanja i educiranja učenika o mogućim rizicima u prometu na cestama.


Predavanja je održao policijski službenik Dino Dolušić iz Službe prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske kojima je učenicima istaknuo važnost dosljednosti poštivanja svih prometnih propisa i opreza u prometu. Uz prezentaciju primjerenu učenicima na predavanju je policijski službenik učenike upoznao i s najčešćim uzrocima i posljedicama prometnih nesreća, a u prezentaciji su prikazane i fotografije prometnih nesreća s područja ove Policijske uprave.


U prezentaciji su izdvojene i prometne nesreće čiji je uzrok bio neprimjerena brzina ili konzumiranje alkohola, kao i one u kojima su sudjelovali mladi vozači bez dovoljnog vozačkog iskustva. Pored navedenog, učenici su saznali i koje su to najrizičnije skupine sudionika u prometu (pješaci, motociklisti) zatim koju opremu i sredstva policija koristi u nadzoru prometa na cestama, a saznali su i statističke pokazatelje, kao i zakonsku regulativu za promet.


Učenicima su na kraju predavanja podijeljeni edukativni promotivni materijali, a imali su mogućnost i isprobati Drager - uređaj za alkotestiranje i tzv. pijane naočale koje simuliraju različite stupnjeve alkoholiziranosti.


„Sekunda koja mijenja život“ je edukativni projekt koji organizira Auto klub Rijeka već niz godina, a u kojem redovito sudjeluje i prometna policija. Cilj projekta je mlade osobe, srednjoškolske učenike, upoznati s problemima neopreznosti u prometu, odnosno, osvijestiti koliko jedna sekunda neopreza može promijeniti i uništiti život(e).
U projektu osim policije i predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke te Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije također održavaju interaktivna predavanja.


Istu vrstu predavanja policija će provesti i sljedeće godine u ostalim srednjim školama u Rijeci.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...