ŠETAM ZA DOSTA! Riječanka Željka Barbarić prosvjednom šetnjom od Jadranskog trga do Kraša protiv aktualnog stanja u državi

Autor: Portal Torpedo 30.08.2022

fontana-korzo-rijeka

"Prošetat ću Korzom jer ne mogu od srama pred samom sobom. Gadim se sama sebi da ne reagiram, da sam odustala, digla ruke od borbe za poštenje i empatiju, borbe za čovjeka. Svakog čovjeka. Za moju djecu, moje roditelje penzionere i u konačnici za sebe", navodi Barbarić.

Rijeka – Aktualnu situaciju u državi koja već dugo nije bajna, dodatno je pogoršala najnovija afera u kojoj su zbog krađe ogromnih iznosa novaca iz INE, uhapšeni odgovorni. Izgleda da je upravo taj događaj kod mnogih bio kap koja je prelila čašu, budući da ogorčenost, ako je suditi po društvenim mrežama, među brojnim građanima iz dana u dan samo raste.

Jedna od takvih je i Riječanka Željka Barbarić koja je na Facebooku podijelila svoju namjeru prosvjedne šetnje Korzom, a kojom želi ukazati na aktualne društvene devijacije. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"ŠETAM ZA DOSTA!

U četvrtak 1.9. u 16:30 prošetat ću Korzom od Jadranskog trga do starog Kraša. Zapravo ne trebamo ga više vrijeđati, sad je to naš jedini Kraš. I star i mlad. Jedini.

Prošetat ću Korzom jer mi je DOSTA. Dugo mi je već dosta, ali nisam bila pametna što napraviti. Treba li išta napraviti? Može li se išta napraviti? Osjećam se kao budala, preveslana, prenesena žedna preko vode što bi rekli. Vjerojatno i jesam budala kad mi je trebalo toliko godina da krenem šetat. Prošetat ću Korzom jer ne mogu od srama pred samom sobom. Gadim se sama sebi da ne reagiram, da sam odustala, digla ruke od borbe za poštenje i empatiju, borbe za čovjeka. Svakog čovjeka. Za moju djecu, moje roditelje penzionere i u konačnici za sebe.

Gadim se sama sebi jer toj lopovskoj bagri nisam dovoljno glasno rekla da su bagra. BAGRA STE! Lijepim neke balancane. Ma čemu to? Da im klikom dignem post?! Otvorenih očiju, zavezanih ruku. Prošetat ću Korzom jer im želim reći da ih može biti sram što rade. Da ih može biti sram, kako besramno kradu gdje god stignu. Da ih može biti sram kako raznim komunikološkim pizdarijama opravdavaju krađu. SRAM VAS BILO!

Želim i osvijestiti riječ KRAĐA. Ne, bagro niste vi korumpirani, VI STE LOPOVI, VI STE KRIMINALCI. I svi oni koji vas pokrivaju su isto što i vi. Što god smislili i izgovorili vi i/ili oni, oni su vaši suučesnici. Znači isti ste. Lopovi i kriminalci – SVI. Prošetat ću Korzom jer mi je ovo sa HEPom i INAom prelilo čašu. Jer mi je dosta toga da trgovačka društva koja bi trebala biti u službi građana imaju milijunske dobiti, a deru svoje građane. Guraju svoje građane preko ruba egzistencije.

Dva društva HEP i INA. Fućka mi se jesu li u cijelosti ili djelomično državne. Ne priznajem opravdanje u tome. Dvije kompanije koje su prijavile najveću dobit u prošloj godini. Dvije su to kompanije čija cijena proizvoda i usluga NEOPRAVDANO luduje u zadnje vrijeme.

Dvije kompanije koje su svojim cijenama pokrenule cunami poskupljenja u svim segmentima. Dvije državne kompanije čije bi cijene trebale bi biti zasnovane na troškovima poslovanja (tj. cijene bi trebale pokriti granične troškove) pod dirigentskom palicom vladajućih besramno deru građane ove zemlje i ostvaruju dobit koja ide točno gdje? U plaće raznoraznih po političkoj osnovi postavljenih fićfirića, u plaće/naknade Uprave, NO plaće? Btw jesu li to oni isti koji nisu pročitali ugovor kada su se ta poduzeća prodavala i/ili onih istih kojima je ova pljačka stoljeća eto promakla. Promakla?! I sad ti isti će sebi isplatiti bonuse? Ti isti će potpisati povišenje cijena? Sjetila bih vam se matere, ali nije ona jadna kriva.

Prošetat ću Korzom za sve one koji zimi šeću trgovinama da se ugriju. A ove godine bit će ih više. Na žalost. Prošetat ću Korzom za sve one koji jedva imaju za kruh i mlijeko. Prošetat ću Korzom za sve one koje će deložirati jer neće moći platiti režije. Prošetat ću Korzom za sve one male poduzetnike koje će uskoro računi zatvorit. Za sve one jadnike s kreditima koji će uskoro bit na burzi ili u ruci s kartom u jednom smjeru. Prošetat ću Korzom za sve gladne i one koji će to uskoro biti. Prošetat ću Korzom za svu onu djecu koja gledaju u drugu djecu dok jedu. Gledaju i gladuju jer njihovi roditelji nemaju. Prošetat ću Korzom jer želim svim tim kretenima reći da podkradanjem nas, kradu i svoju djecu. Treba im to reći u facu.

Treba svima osvijestiti tu riječ KRAĐA. Ne samoprozvana gospodo, niste vi korumpirani! VI STE LOPOVI! VI STE KRIMINALCI! LOPOVSKA BAGRA! I zna se gdje je takvima kao i onima koji vas štite mjesto. Prošetat ću Korzom jer mi je sad dosta. ALI STVARNO DOSTA!

I draga moja gospodo sad i vi shvatite da je sve više nas kojima je sad stvarno DOSTA! A vi kojima se isto sve odavno gadi, koji niste od prosvjedovanja ili skupova ali vam je već muka od samih sebe jer ne reagirate. Svi vi koji želite bit ljudi. Svi vi kojima se isto šeta, dođite i pridružite mi se. Idemo šetat. S osmijehom.

Što bi rekla moja Ana: Nek' glasINA se čuje da budemo HEPi."