Simpozij Održiva poljoprivreda, zelene tehnologije i ruralni turizam na riječkom Veleučilištu

Autor: Sanja Tumara 18.05.2024

veleri_w800-13924 Foto: arhiva

Mini simpozij potvrđuje posvećenost Veleučilišta promicanju inovacija i razmjene znanja u području poljoprivrede, tehnologije i turizma. Ova jedinstvena inicijativa stvara prostor za povezivanje istaknutih stručnjaka i entuzijasta, potičući stvaranje novih ideja i potencijalnih suradnji.

Rijeka - U okviru proslave 26. obljetnice od osnivanja Veleučilišta u Rijeci, održat će se mini simpozij Održiva poljoprivreda, zelene tehnologije i ruralni turizam 2024.

Mini simpozij je organiziran u partnerstvu s Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ-a iz Stare Sušice i Primorsko-goranske Kašetice, što dodatno naglašava važnost suradnje između akademske zajednice i lokalnih institucija u promicanju održivog razvoja u ruralnim područjima. Zanimljivim predavanjima bit će predstavljene teme iz područja održive poljoprivrede, primjene zelenih tehnologija te razvoja ruralnog turizma.

Mini simpozij Održiva poljoprivreda, zelene tehnologije i ruralni turizam 2024. potvrđuje posvećenost Veleučilišta u Rijeci promicanju inovacija i razmjene znanja u području poljoprivrede, tehnologije i turizma. Ova jedinstvena inicijativa stvara prostor za povezivanje istaknutih stručnjaka i entuzijasta, potičući stvaranje novih ideja i potencijalnih suradnji. Stoga vas pozivamo da se pridružite ovom posebnom događaju i budete dio inspirativnog dijaloga koji će oblikovati budućnost održive poljoprivrede, zelenih tehnologija i ruralnog turizma.

Sudjelovanje na mini simpoziju je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane.

Simpozij se održava u ponedjeljak, 20. svibnja s početkom u 13.00 sati, a gostujući su predavači: Slaven Tadić, Zadruga AgriBioCert: "Ekološka poljoprivreda: praksa vs. teorija"; dr. sc. Dijana Posavec, Centar dr. Rudolfa Steinera: "Biodinamička agrikultura u funkciji održive proizvodnje hrane"; Marko Gržin - Tomato Whisperer: "Od polja do stola: Rajski vrt – Primjer iz prakse, biodinamička proizvodnja/prerada/kulinarstvo" te sr. sc. Danijela Poljuha, Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču: "Mogu li invazivne vrste biti izvor vrijednih bioaktivnih fitokemikalija?".

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...