Sjećanje, vječno hvala, vijenci i svijeće za poginule hrvatske branitelje

Autor: Nikola Cvjetović 05.08.2022

polaganje vijenaca zupan i suradnici

Župan Komadina: Ovo je najveća vojno-redarstvena akcija Republike Hrvatske u cilju integriteta svoga teritorijalnog prostora i stvaranja hrvatske samostalnosti. Hrvatska nije imala izbora i morala je pokrenuti tu vojno-redarstvenu akciju, koja je, srećom, uspješno završila.

RIJEKA – Izaslanstva Primorsko-goranske županije predvođena županom Zlatkom Komadinom, Grada Rijeke, Policijske uprave Primorsko-goranske, udovica poginulih branitelja, brojne udruge proizašle iz Domovinskog rata te predstavnici postrojbi s područja Primorsko-goranske županije danas su polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali počast svim sudionicima Domovinskog rata i prisjetili se svih onih koji su svoje živote utkali u pobjedu koju obilježavamo danas, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
- Ovo je najveća vojno-redarstvena akcija Republike Hrvatske u cilju integriteta svoga teritorijalnog prostora i stvaranja hrvatske samostalnosti. Nažalost, puno je žrtava palo u Domovinskom ratu, a također i u “Oluji”. Izražavam sućut svim njihovim obiteljima, ali Hrvatska nije imala izbora i morala je pokrenuti tu vojno-redarstvenu akciju, koja je, srećom, uspješno završila, kazao je tom prigodom primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.
Izaslanstva su vijence položila i na Aleji poginulih branitelja Domovinskog rata i središnjem križu Centralnog gradskog groblja na Drenovi te na Mostu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

polaganje vijenaca i grad rijeka
polaganje vijenaca branitelji
polaganje vijenaca policija
polaganje vijenaca most branitelja