Sljedećeg tjedna u Domu mladih prometna preventivna akcija za djecu – „Prvi koraci u prometu“

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.09.2022

Dom-mladih-Prvi-koraci-u-prometu-Foto-PU-PGZ--48593

Cilj ove akcije je naučiti djecu kako se sigurno kretati od kuće do škole prenijeti im osnovna znanja o prometu te ih od najranije dobi učiti prometnoj kulturi.

Rijeka - U Domu mladih, u srijedu 21. listopada, u 9 sati održat će se prometno preventivna akcija „Prvi koraci u prometu“. Cilj ove akcije je naučiti djecu kako se sigurno kretati od kuće do škole prenijeti im osnovna znanja o prometu te ih od najranije dobi učiti prometnoj kulturi.

Akcija koja se provodi od 1998. godine godišnje obuhvaća oko 2.500 učenika prvih razreda osnovnih škola Grada Rijeke i Primorsko – goranske županije. Nastava se izvodi u prometnom kabinetu, praktičan dio na prometnom poligonu Doma mladih, a prvog dana programa u Dom mladih stižu učenici prvog razreda OŠ Brajda.

Program akcije realiziraju djelatnici Doma mladih u suradnji sa Prometnom policijom Policijske uprave Primorsko-goranske županije, Županijskim savjetom za sigurnost prometa na cestama, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo, Odjelom gradske uprave za sport i tehničku kulturu te sa Upravnim odjelom za odgoj i obrazovanje Primorsko – goranske županije.

Više sa portala torpedo.media ...