Smanjuje se cijena parkinga na području KBC Rijeka i ukida se naplata u krugu Dječje bolnice Kantrida

Autor: Sandra Turkalj 30.09.2022

djecja_bolnica_kantrida_2022__3_

Postignut dogovor Grada i KBC-a u korist pacijenata. Najavljeni i drugi projekti Grada Rijeke za olakšavanje svakodnevnog života bolesnika

Rijeka - Nakon niza konstruktivnih sastanaka održanih između zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Gorana Palčevskog i ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Rijeka Alena Ružića te direktora Rijeka Plusa Željka Smojvera, a vezano uz problematiku cijene parkiranja u krugu KBC-a, postignut je dogovor o smanjenju cijene parkinga koji je danas prihvaćen i na sjednici Upravnog vijeća KBC-a čiji je predsjednik Ratko Salamon, dr.med.

S ciljem poboljšanja kvalitete života građana Rijeke te svih korisnika usluga KBC Rijeka, režim naplate parkiranja na trima lokalitetima unutar KBC Rijeka se olabavljuje, pa se tako ukida naplata parkinga na lokalitetu Kantrida, a uz uvođenje besplatnih prvih 30 minuta parkinga smanjuje se iznos parkirne cijene po satu na lokalitetima Rijeka i Sušak na 8 kn te skraćuje i dnevno vrijeme naplate parkinga na parkiralištima u krugu KBC-a Rijeka kojima upravlja Rijeka Plus.

Od 1. studenog smanjuje se cijena parkiranja unutar lokaliteta KBC-a Rijeka, a ukida se naplata parkiranja na području Dječje bolnice Kantrida. Sve navedeno dogovoreno je prvenstveno zbog građana Rijeke i ostalih gradova i općina čiji stanovnici gravitiraju korištenju riječkog KBC-a za pružanje zdravstvene skrbi i zdravstvenih usluga. Za pacijente i njihove obitelji ovo će značiti bitno manje opterećenje budžeta.

Sastanak-predstavnika-Grada-Rijeke-i-KBC-a-Rijeka-oko-parkiranja

Ovim izmjenama, u krugu KBC-a Rijeka, na parkiralištu Podpinjol i u krugu KBC-a na lokalitetu Sušak cijena sata parkiranja smanjuje se na 8 kuna, a za prvih 30 minuta parkiranje se ne naplaćuje ukoliko se u tom vremenskom periodu napusti parkiralište. Također, skraćuje se i radno vrijeme naplate parkinga subotom tako da će se parking subotom plaćati od 7 do 16 sati, a ne do 18 sati kako je bilo do sada.

U području Dječje bolnice Kantrida parking se uopće neće naplaćivati također uvažavajući potrebe i specifično tešku situaciju u kojoj se nalaze roditelji mališana i starije djece koji su prinuđeni koristiti zdravstvenu skrb dječje bolnice.

Valja za kraj napomenuti i da će u krugu KBC-a Rijeka u kontekstu smanjenja cijene parkinga, svakodnevno dežurati i prometni redar Grada Rijeke a sve kako bi se osigurala protočnost prolaza u krugu KBC-a za vozila hitne pomoći i ostale medicinske službe.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...