"Solidarnost na djelu 2022." ovog četvrtka u šatoru Crvenog križa na Korzu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 12.10.2022

wp-content/uploads/2018/03/crveni-kriz.jpg

Akcija će obuhvatiti prikupljanje novčanih sredstva prodajom bonova zahvalnosti u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna te mjerenje tlaka građanima. Organizatori napominju da se odjeća i obuća ne sakupljaju.

Rijeka - Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka temeljem Odluke Glavnog odbora Hrvatskog Crvenog križa provesti će u četvrtak, 13. listopada od 9 do 17 sati u šatoru Crvenog križa na Korzu na Trgu 128. brigade Hrvatske vojske kao zajedničku akciju svih društava Hrvatskog Crvenog križa, tradicionalno jubilarnu 50. sabirnu akciju „Solidarnost na djelu 2022.“, uz moto „Ne dvoji! Za drugog izdvoji.“ Akcija će obuhvatiti prikupljanje novčanih sredstva prodajom bonova zahvalnosti u vrijednosti od 1,00 i 5,00 kuna te mjerenje tlaka građanima. Organizatori napominju da se odjeća i obuća ne sakupljaju.

U akciju su uključeni članovi Štaba za provođenje akcije „Solidarnost na djelu“ i Komisije za logistiku, aktivisti iz Društava Crvenog križa, darivatelji krvi, članovi Terenske jedinice „dr. Ante Švalba“, darivatelji krvi te zaposlenici Crvenog križa Rijeka. U školama i učeničkim domovima akciju će provesti Povjerenici Crvenog križa, prodajom bonova zahvalnosti. Naručeno je 22.000,00 kn vrijednosti bonova koje će se rasporediti temeljem Odluke Odbora Gradskog društva Crvenog križa Rijeka: 70% za osobe u stanju socijalnih - zdravstvenih potreba, 5% Hrvatski Crveni križ, 10% Fond solidarnosti Gradskog društva Crvenog križa Rijeka i 15% Troškovi organiziranja akcije.

Također, obavještavaju se i pozivaju građani da uplate sredstva na transakcijski žiro-račun koji je posebno otvoren za ovogodišnju akciju: HRVATSKI CRVENI KRIŽ – GDCK RIJEKA – NE DVOJI! ZA DRUGOG IZDVOJI! - 2022. HR50 2340 0091 5112 0093 5

Od strane Hrvatskog Crvenog križa dogovorena je i zajednička akcija u suradnji s Kauflandom u sklopu koje je postavljena košara za prikupljanje hrane. Akcija traje od ponedjeljka, 10. do nedjelje, 16. listopada uz prikupljanje ciljanih artikala: biljno ili suncokretovo ulje, šećer, juha u vrećici, mesna i riblja konzerva, marmelada, sitna kuhinjska sol, tjestenina, riža i brašno.

bon_2022_-_5_kuna_44
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...