Specijalna bolnica Medico: Pet novih ambulanti u Rijeci i Puli

Autor: Portal Torpedo 13.10.2023

wp-content/uploads/2021/07/SB-Medico-zgrada.jpgFoto: arhiva

Timu Specijalne bolnice Medico pridružio se jedan od vodećih specijalista na području hematologije, prof.dr.sc. Toni Valković dr.med.

Rijeka/Pula - U skladu s predanošću kontinuiranom rastu i najvišim standardima u zdravstvu, Specijalna bolnica Medico najavljuje još jedno proširenje tima stručnjaka i specijalističkih ambulanti koje nude pacijentima. Timu Specijalne bolnice Medico pridružio se jedan od vodećih specijalista na području hematologije, prof.dr.sc. Toni Valković dr.med. Profesor Valković je predsjednik Hrvatskog društva za hematologiju, pri Hrvatskom liječničkom zboru, te redoviti profesor u trajnom zvanju Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci.

Kontinuiranom edukacijom u zemlji i svijetu te velikim kliničkim iskustvom doktor Valković se dokazao u liječenju i praćenju anemija, drugih bolesti crvenih krvnih stanica, poremećaja zgrušavanja, reaktivnih promjena bijelih krvnih stanica i krvnih pločica, zloćudnih bolesti krvi, koštane srži i limfnog tkiva. Uz navedeno je i redoviti član Hrvatske akademije medicinskih znanosti te član Europskog hematološkog društva.

„Drago mi je što imam priliku raditi s iznimno talentiranim i posvećenim timom stručnjaka u Specijalnoj bolnici Medico i što ćemo i dalje svakodnevno podizati razinu skrbi za naše pacijente. Radujem se suradnji s kolegama i pacijentima te dijeljenju znanja kako bismo zajedno ostvarili najbolje rezultate“, izjavio je profesor Valković.

wp-content/uploads/2021/07/SB-Medico-kirurgija.jpgFoto: arhiva

Osim ambulante za hematologiju koju možete posjetiti zbog sumnje na neki od poremećaja krvi i limfnog tkiva, ali i dobivanja drugog mišljenja (ekspertize) u slučaju da se već liječite od neke hematološke bolesti, prof. Valković će dodatno osnažiti i internistički tim Specijalne bolnice Medico u kojoj pacijenti u jednom danu, na jednom mjestu mogu obaviti opširan zdravstveni pregled, otkriti uzroke tegoba i započeti liječenje. Internistički pregled sveobuhvatan je zdravstveni pregled, ključan u dijagnostici i kasnijem liječenju širokog spektra bolesti.
Medico od početka listopada nudi i usluge iz područja reumatologije i kliničke imunologije u novoj ambulanti koju će voditi mr. sc. Mladen Defranceschi, dr. med. Najčešći razlog upućivanja pacijenata reumatolozima i kliničkim imunolozima su bolovi u zglobovima nejasnog podrijetla. Doktor Defranceschi tako će u novootvorenoj ambulanti pružati usluge dijagnosticiranja i liječenja kroničnih reumatskih bolesti koje utječu na lokomotorni sustav i unutarnje organe.

Medico proširuje svoje djelovanje i s tri nove ambulante na području Rijeke i Pule, uvodeći nutricionističko i psihološko savjetovanje. Dr. Sc. Martina Linarić, dipl.ing., nutricionistica, pridružuje se u novootvorenoj nutricionističkoj ambulanti u Rijeci, prilagođavajući se potrebama pacijenata i kreirajući optimalne programe prehrane. U području psihologije, mag. psych. Ana-Marija Lušičić pružat će podršku, također u Rijeci, s naglaskom na prehrambene poremećaje te obiteljsko i adolescentsko savjetovanje. Kombinacija ove nove dvije djelatnosti omogućit će pacijentima cjelokupni pristup rješavanja problema poremećaja prehrane i osigurati najbolje rezultate. U Puli je također otvorena nova nutricionistička ambulanta u kojoj će nutricionistica Kristina Božac pružati usluge dijetoterapije, s fokusom na dijabetes i pretilost.

Navedene novosti potvrđuju posvećenost Specijalne bolnice Medico postizanju najviših standarda skrbi za pacijente i kontinuiranom podizanju ljestvice u medicinskoj skrbi u Hrvatskoj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...