STEM(AJMO!) za praznike u CTK Rijeka

Autor: Marina Pauletić 15.02.2023

Informaticki-tecaj-za-umirovljenike-u-CTK-Rijeka-1-1067x800

STEM(AJMO!) za praznike nudi čak sedam zanimljivih i edukativnih radionica, a na vama je samo da odaberete one koje vam se najviše sviđaju. Prijave su otvorene do 17. veljače.

Rijeka - Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve zainteresirane da tijekom ovih školskih praznika budu vrijedni i pritom se odlično zabave na još jednom ciklusu besplatnih edukativnih radionica. U tjednu od 20. do 24. veljače STEMajte u Centru tehničke kulture Rijeka i provedite svoje slobodno vrijeme na najbolji mogući način!

STEM(AJMO!) za praznike nudi čak sedam zanimljivih i edukativnih radionica, a na vama je samo da odaberete one koje vam se najviše sviđaju i dođete u Centar tehničke kulture Rijeka uživati u školskim praznicima u najboljem društvu.

Robotika, programiranje, virtualna realnost, 3D modeliranje ili možda snimanje videa? STEM(AJMO!) za praznike nudi vam sve to, a više o radionicama, kao i o terminima održavanja pročitajte u nastavku.

3D modeliranje, 20. i 21. veljače od 9:30 do 11:30
Radionica 3D modeliranja upoznat će vas s osnovama dizajniranja proizvoda, kao i s osnovama 3D modeliranja. Svoje ćete modele primijeniti u stvarnosti (3D ispis) dizajnirajući i izrađujući kućište i popratnu opremu za razne elektroničke uređaje. Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

Virtualni svijet, 20. i 21. veljače od 13 do 16
Na radionici ćete se upoznati s Meta Quest 2 VR headsetom kroz igre i timski zadatak. Zajednički rad na zadatku omogućit će vam da zajedno s ostalima dizajnirate vlastita rješenja na globalne izazove, kao što su neimaština, klimatske promjene, nejednakosti i slično. Radionica je namijenjena mladima od 15 do 19 godina.

Ispričaj priču u pokretu, 20. i 21. veljače od 9 do 12
Radionica će vas naučiti kako primijeniti osnovne alate kod izrade video isječaka. Snimat ćete video isječke i naučiti kako primjenjivati vizualne efekte u svrhu gotovih video uradaka. Svoje video uratke naučit ćete postaviti i na online platforme.
Radionica je namijenjena djeci i mladima od 7 do 10 godina.

Sjever-Jug-Istok-Zapad, 22. i 23. veljače od 11 do 13
Radionica će obuhvatiti osnove korištenja micro:bit-a i programiranja. Naučit ćete kako koristiti micro:bit i njegove dodatke (ZIP halo) te kako od micro:bita napraviti kompas. Osim programiranja micro:bita, na ovoj radionice ćete se upoznati i s 3D modeliranjem.

Digitalni istraživači, 22. i 23. veljače od 9 do 11
Radionica Digitalni istraživači naučit će vas koristiti Arduino Sensor Kit. Na radionici ćete se poigrati s osnovnim Grove senzorima, naučiti koristiti Arduino u razvojnom okruženju, te izrađivati svoje DIY projekte. Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

AI robot, 22. i 23. veljače od 11:30 do 13:30
Na radionici AI robot ćete na zabavan i jednostavan način ući u svijet programiranja i robotike. Upoznat ćete se s Micro:bitom i MaqueenPlus edukacijskim robotom te ćete naučiti koje funkcionalnosti ima HuskyLens AI kamera i kako ju koristiti s edukacijskim robotom. Na radionici ćete izrađivati i vlastite projekte i uređaje koji se baziraju na umjetnoj inteligenciji. Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

Arduino revolucija, 23. i 24. veljače od 13:30 do 16:30
Arduino revolucija omogućit će vam da naučite kako koristiti Arduino MKR 1000 i upoznate se s mogućnostima Arduino Clouda. Na radionici ćete učiti kako raditi u razvojnom okruženju i kako izrađivati vlastite DIY projekte. Radionica je namijenjena djeci i mladima od 13 do 15 godina.

Prijave na radionice otvorene su do petka, 17. veljače ili do popunjenja grupa, a prijaviti se možete OVDJE.

Nositelj projekta STEM(AJMO!) je Centar tehničke kulture Rijeka, a projekt se provodi zajedno s partnerima: Astronomskim društvom Višnjan, Connect IT udrugom za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Gradom Rijeka, Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, Sveučilištem u Rijeci, Tehničkim fakultetom u Rijeci, Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, Zajednicom tehničke kulture Karlovac i Zajednicom tehničke kulture Split.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...