Stiže bura, upaljeni žuti i narančasti meteoalarm

Autor: Marina Pauletić 20.11.2023

bakarac_olujna_bura_2023__2_ Foto: ilustracija

Ako krećete na put, pratite informacije o prometu.

Rijeka – Nakon ugodnog jesenskog vikenda, stiže nam promjena vremena u vidu bure i kiše. DHMZ je za utorak, 21. studenog upalio meteoalarme za većinu zemlje te se neki odnose i na riječku regiju.

Izdan je žuti meteoalarm radi lokalno izraženih pljuskova s grmljavinom, a moguća su i jača grmljavinska nevremena. Osobito je potrebno biti oprezan u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade, odnosno otvoreni tereni. Osim kiše, očekuju se olujni udari bure. Srednja brzina vjetra iznosit će od 40 do 65 km/h, dok se procjenjuje kako bi najjači udari vjetra mogli dosezati brzinu od 75 pa do 110 km/h.

Za Kvarner i Kvarnerić izdano je narančasto upozorenje radi mjestimice jakoga juga koje će tijekom jutra okretati na jaku, poslijepodne mjestimice i vrlo jaku buru. Najjači udari vjetra iznosit će od 35 do 60 čvorova (65 – 110 km/h). Očekuju se olujne brzine vjetra s lokalno visokim valovima. Moguće je kako će radi toga doći do prekida pomorskog prometa, odnosno prekida plovidbe katamarana i trajekata. Ako krećete na put, pratite informacije o prometu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...