[FOTO/VIDEO] Studio Foto Kurti obilježio 30. godišnjicu rada darivanjem riječkih i županijskih obrazovnih institucija

Autor: Ivana Grabar 16.03.2022

nikola-kurti-30-godina-2

- Kurti je postao dio identiteta našeg kraja. Nikola je veliki humanitarac i čovjek i tu smo danas da se 30. puta zahvalimo, rekla je pročelnica Edita Stilin

nikola-kurti-30-godina-3

Rijeka - U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održala se svečanost povodom 30 godina Studia Foto Kurti i uspješne suradnje s obrazovnim institucijama na području grada Rijeke i Županije.

Darivanjem gradskih i županijskih osnovnih škola i vrtića s 520 kompleta knjiga za knjižnice u suradnji sa Školskom knjigom, jedan od najdugovječnijih obrta iz Užarske ulice u Rijeci, svoju istaknutu obljetnicu proslavio je ovom filantropskom gestom.

Osvrćući se na posljednjih 30 godina rada Studija koji je poznat i po humanitarnom radu, Nikola Kurti je kazao:

„U posljednjih 30 godina ušli smo u puno domova i ustanova, puno sportskih klubova smo pokrili, župe, fakultete, škole i vrtiće i ova brojka govori da smo uspjeli. Što se humanitarnog rada tiče, uvijek se trudimo pomoći koliko možemo i organizirati humanitarne akcije.“

Resorna pročelnica Edita Stilin čestitala je u ime župana Zlatka Komadine i svoje osobno uz poklon županijskih Rožica. „Kurti je postao dio identiteta našeg kraja. Nikola je veliki humanitarac i čovjek i tu smo danas da se 30. puta zahvalimo“, rekla je pročelnica.

Nikola Kurti na svečanosti je dodijelio zahvalnice ravnateljima škola, vrtića i ostalih ustanova i institucija s kojima ovaj obrt surađuje dugi niz godina, a prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović, prorektor Sveučilišta u Rijeci Davor Vašiček, mons. Sanjin Francetić Župe uznesenja BDM, izvršna direktorica i direktorica školskog programa Školske knjige Zagreb Matilda Bulić, ravnateljica DV Rijeka Davorka Guštin i u ime svih ravnatelja Tatjana Bandera-Mrakovčić, ravnateljica OŠ Nikola Tesla.

Glazbene točke izveli su učenici osnovnih škola iz PGŽ okupljeni u projekt „PjesmaRica“ pod mentorstvom prof. Jelene Fabijan i Ivane Herman i Darko Terlević na gitari.

nikola-kurti-30-godina-81056
nikola-kurti-30-godina-1
nikola-kurti-30-godina-5-97485
nikola-kurti-30-godina-5-1

Više u video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Studio Foto Kurti obilježio 30. godišnjicu rada darivanjem riječkih i županijskih obrazovnih institucija

Više sa portala torpedo.media ...