Sufinanciranje produženog boravka i alternativnih programa u Općini Viškovo

Autor: Sandra Turkalj 15.09.2022

skola,_djeca

Povećava se iznos prava na sufinanciranje produženog boravka u školama i organiziranog boravka i podučavanja učenika razredne nastave unutar organiziranih alternativnih programa.

Viškovo - Općina Viškovo uputila je u postupak savjetovanja s javnošću prijedlog izmjena Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o posebnim oblicima pomoći. Pod uvjetom da Općinsko vijeće izglasa izmjenu Odluke, a sukladno prijedlogu općinske načelnice Sanje Udović, povećat će se iznos prava na sufinanciranje produženog boravka u školama i organiziranog boravka i podučavanja učenika razredne nastave unutar organiziranih alternativnih programa.

U tom slučaju, pravo na sufinanciranje produženog boravka u školama ostvarivat će se u visini 50% troška nastavnog osoblja do maksimalnog iznosa od 450 kuna mjesečno umjesto dosadašnjih 225 kuna mjesečno, dok će se pravo na sufinanciranje organiziranog boravka djece kod subjekata registriranih za alternativne boravka ostvarivati u visini 50% ekonomske cijene bez prehrane do maksimalnog iznosa od 450 kuna mjesečno umjesto dosadašnjih 225 kuna.

„Na ovaj prijedlog smo se odlučili u želji da roditeljima osnovnoškolaca financijski olakšamo situaciju u kojoj smo se svi zajedno našli suočeni s porastom troškova života na svim razinama.", ističe načelnica Općine Viškovo Sanja Udović.

Ako Općinsko vijeće usvoji izmjene ovih Odluka, one će se primjenjivati počevši od računa za studeni ove godine. S obzirom na to da se radi o dvostrukom povećanju mjesečnog iznosa prava na sufinanciranje, sredstva predviđena u Proračunu za 2022. godinu bit će potrebno kroz rebalans proračuna povećati za mjesece studeni i prosinac te u Proračunu za 2023. godinu osigurati nešto manje od 600 tisuća kuna pod uvjetom da ostane isti broj korisnika.

Više sa portala torpedo.media ...