Suradnja policije i Autotroleja u preventivnoj kampanji „Pazite se džepara“

Autor: Nikola Cvjetović 21.06.2023

Preventivna-kampanja-Pazite-se-dzepara-897x600 Foto Grad Rijeka

Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s KD Autotrolej nastavlja provedbu preventivne kampanje o opasnosti džepnih krađa u javnom prijevozu.


Rijeka - Preventivna kampanje „BEWARE OF PICKPOCKETS: #PROTECTYOURPOCKET” provodi se od 2018. godine na inicijativu Europske mreže za prevenciju kriminaliteta (EUCPN) na europskoj razini, a cilj je upozoriti građane na opasnost od džepnih krađa u različitim rizičnim situacijama.

Zahvaljujući dobroj suradnji s KD Autotrolej d.o.o. ove godine građani u 36 vozila javnog gradskog prijevoza koji pokrivaju gradske i prigradske linije mogu na LCD ekranima pogledati kratki video spot pod sloganom „Pazite se džepara“. Ove godine video spot će se prikazivati u vremenu od 16. lipnja do 15. rujna.

Cilj ove kampanje i suradnje je da preventivna poruka putem video spota bude dostupna tijekom ljeta što većem broju građana, te domaćim i stranim gostima. Važno je znati da se džepari ne razlikuju od drugih osoba u blizini, često rade u skupini na način da jedan skreće pozornost stvarajući gužvu a drugi ukrade novčanik i predaje ga trećoj osobi koja se brzo udaljava. Samozaštitnim ponašanjem putnici javnog gradskog prijevoza mogu u značajnoj mjeri smanjiti mogućnost krađa.

VIDEO

Kako se zaštititi?

Ne nosite sa sobom veće novčane iznose , već koristite kartice!
Odvojite novac od osobnih isprava, ne zapisujte PIN brojeve!
Ne odlažite novčanik, torbu i mobitel na blagajnama, policama ili na stolicama pored sebe u kafićima!
Torbicu držite ispred sebe, poklopcem uz tijelo, ne sa strane ili straga!
Budite oprezni kada vam netko nudi pomoć u gužvi vas nešto pita ili se drsko gura – ne upuštajte se u diskusije već provjerite novčanik!
Ako ste pokradeni pozovite policiju i pretražite bližu okolicu. Ukoliko pronađete novčanik, spremite ga u vrećicu i predajte policiji – možda se otkriju korisni tragovi!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...