Susret gradonačelnika Filipovića s predstavnicima prijateljskog Novog Sada

Autor: Marina Pauletić 13.06.2023

rijeka_novi_sad_susret_predstavnici

Grad Rijeka i Grad Novi Sad uspješno surađuju već niz godina.

Rijeka - Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović susreo se s predstavnicima Grada Novog Sada, s kojim Grad Rijeka njeguje dugogodišnje prijateljske odnose.

S gradonačelnikom Rijeke susreli su se pomoćnik gradonačelnika Stanko Ljubičić te Todor Brzak iz Odjeljenja za poslove protokola i tehničku podršku. Predstavnici Grada Novog Sada su, među drugim uvaženim gostima, prisustvovali sinoćnjoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, na kojoj su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima i organizacijama.

Susretu je prisustvovao i predsjednik Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Grada Rijeke, Aleksandar Saša Milaković.

Uspješna dugogodišnja suradnja Grada Rijeke i Grada Novog Sada, koja se odvijala prvenstveno na području kulture, formalno je potvrđena 2011. godine potpisivanjem Inicijative o uspostavi prijateljske suradnje između dva grada, a suradnja Rijeke i Novog Sada dodatno se intenzivirala na projektima Europske prijestolnice kulture.

Dok je Grad Rijeka prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture ponio 2020. godine, Novi Sad je EPK gradom, kao prvi grad u Srbiji, bio protekle godine. Nakon što se u Rijeci tijekom EPK godine odvijao program pod kapom „Luke različitosti“, Novi Sad je brojne programe u 2022. godini organizirala pod sloganom „Za nove mostove“, s ciljem daljnjeg povezivanja kulturnih zajednica i stanovnika grada i regije s Europskom unijom (EU) te jačanje njihovih veza s ostatkom područja zapadnog Balkana.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...