Sve je spremno za 24. Homo si teć - Rijeka Run

Autor: Marina Pauletić 21.04.2023

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-run-2019-3.jpgFoto: arhiva

Službene festivalske majice mogu se kupiti sve do samog kraja festivala na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a te u trgovinama Sport Visiona.

Rijeka - Rijeka trkača potrčat će Korzom ove nedjelje 23. travnja u 9:30 i tako označiti vrhunac ovogodišnjeg Festivala sporta i rekreacije Homo si teć - Rijeka Run, koji se održava 24. put. A kad se nešto održava toliki broj godina, očito je da su njegovi sudionici, sportaši, rekreativci i građani prepoznali njegovu važnost i svaki mu se put rado odazivaju.

„Festival sporta i rekreacije bez sumnje je najpoznatija riječka sportska manifestacija i drago nam je što se ove godine vratila na riječke ulice. U tome svakako ima podršku Grada i gradskih institucija, a vjerujem da su je i građani nestrpljivo čekali. Stoga vjerujem da ćemo ovu nedjelju ponovo uživati u pravom slavlju sporta i zdravog načina života s velikim brojem sudionika. Pozivam sve da se odazovu i humanitarnoj inicijativi koja redovito prati festival te kupnjom Homo si teć majice doniraju sredstva za Udrugu osoba sa intelektualnim teškoćama Srce Rijeka“, izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

homo_si_tec-79820

Službene festivalske majice mogu se kupiti sve do samog kraja festivala na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a te u trgovinama Sport Visiona.

Kao manifestacija koja je odavno prerasla gradske okvira i etablirala se među ljubiteljima rekreacije iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, festival sporta i rekreacije dobio je u županijskim institucijama prirodne partnere, te se izvrsno uklapa u nastojanja da se kompetitivne prednosti ove regije i mogućnosti bavljenja sportom na otvorenom što bolje i snažnije predstave i njenim građanima i gostima.

wp-content/uploads/2019/04/homo-si-tec-rijeka-run-2019-1.jpgFoto: arhiva

„Kao Županija puno ulažemo u sportske objekte i podržavamo sportske saveze, čineći tako sport dostupnijim svim građanima, o čemu svjedoči i velik broj registriranih sportaša i rekreativaca. Sve to doprinosi statusu županije kao najsportskije u državi, a i Homo si teć tu svakako ima svoju ulogu kao jedan od najdugovječnijih promotera sporta i rekreacije“, istaknuo je Vojko Braut, zamjenik župana Primorsko goranske županije.

U nedjelju, 23. travnja očekuje nas čak 7 utrka: 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0, Erste Petica, mići trk za djecu vrtićke dobi i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe te svakako najpoznatija i najveća humanitarna utrka građana.

wp-content/uploads/2018/04/homo-si-tec-rijeka-2018-6.jpgFoto: arhiva

„Homo si teć je odlična promocija važnosti bavljenja sportom i lijepo je vidjeti da se njegovoj pozitivnoj poruci uvijek odazivaju sve generacije Riječana. Natjecateljske utrke dobra su prilika da se pokažu naši amaterski i profesionalni sportaši, što smo mogli i vidjeti već na prve dvije održane utrke na Trsatskim stubama i Molo longu. Svakako pozivam sve da se odazovu i ove nedjelje i iskoriste mogućnost rekreacije u centru grada bez prometa te naravno, sudjeluju u humanitarnoj akciji“, poručila je tajnica Županijske zajednice sportova Katja Luketić.

„Vrijedi naglasiti i kako se festival ove godine snažno okrenuo domaćim trkačima, pa oni čine i veliku većinu sudionika natjecateljskih utrka, iako imamo i sudionike iz Slovenija, Italije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Njemačke, Austrije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Velike Britanije i Ukrajine. Osim toga, niz domaćih klubova pomaže u tehničkoj realizaciji utrka, poput Atletskog kluba Rika, Triatlon kluba Rival i Veslačkog kluba Jadran, a svakako treba istaknuti i vrijedne volontere iz Volonterskog programa HKD-a na Sušaku te članove Međunarodne udruge studena-ta medicine Hrvatske, koji će biti prisutni u velikom broju kao pomoć i podrška organizaciji“, naveo je glasnogovornik festivala Bruno Župan.

homo_si_tec

„Erste Banka s velikim zadovoljstvom stoji uz Homo si teć - Rijeka Run kao generalni pokrovitelj već dugi niz godina i za nas ovaj festival ima poseban značaj, jer promovira zdrav način života i rekreaciju, uz puno pozitivne energije i okupljanja velikog broja građana. Zato joj se uvijek jako veselimo i rado u njoj sudjelujemo“, kazala je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građans-tva Erste Banke.

„Lijepo je ponovno biti dio ove sjajne trkačke priče. Smatramo da je naš Heineken 0.0 savršeno pivo prije, tijekom ili nakon sportskih aktivnosti, jer ima sjajan okus s nula alkohola. Drago mi je da su to prepoznali brojni trkači i trkačice, ali i navijači u Rijeci i šire. Organizatorima Rijeka Runa u svim natjecateljima Desetke powered by Heineken 0.0 želimo puno uspjeha u nedjelju“, poručio je Nikša Ende, menadžer premium brendova u Heinekenu Hrvatska.

Više informacija o festivalu potražite na www.rijeka.run.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...