Svečano obilježen Dan policije i blagdan Svetog Mihovila

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 28.09.2022

DAN_policije-26071

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila zaslužnim djelatnicima uručene su pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske te zahvalnice istaknutim suradnicima.

Rijeka - U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci održana je svečanost u prigodi obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika, sv. Mihovila.

Prisutne uzvanike i djelatnike Policijske uprave primorsko-goranske pozdravio je načelnik Tomislav Dizdar koji je istaknuo uspješno djelovanje službe tijekom pandemije, ali i ratnih zbivanja na istoku Europe. Izrazio je zadovoljstvo postignućima tijekom turističke sezone kada je zabilježen vrlo visok broj gostiju u našoj županiji. Zahvalio se lokalnoj i regionalnoj samoupravi na suradnji i pritom posebice istaknuo Primorsko-goransku županiju koja dugi niz godina prati i podupire rad ove Policijske uprave.

Župan Zlatko Komadina uputio je zahvale na odgovornom, profesionalnom i predanom radu, zbog čega se, prema županovim riječima, svi stanovnici naše Županije, osjećaju sigurnim. Posebno se zahvalio na odlično odrađenom poslu tijekom turističke sezone te migrantske krize, ali i pripremi skorašnjeg ulaska Hrvatske u Schengenski prostor.

DAN_policije2

Dan policije čestitao je i gradonačelnik Marko Filipović uz želju da i u budućnosti uspješno obavljaju odgovornu i zahtjevnu dužnost hrvatskog policajca koji je u svakom trenutku spreman i na usluzi građanima.

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila zaslužnim djelatnicima uručene su pohvalnice načelnika Policijske uprave primorsko-goranske te zahvalnice istaknutim suradnicima.

Svečanosti koja je započela minutom šutnje za poginule policijske službenike i branitelje prisustvovali su policijski i državni službenici ove Policijske uprave, predstavnici pravosudnih tijela, vojske, Riječke nadbiskupije, carine, lučke kapetanije i drugih suradnika, članovi obitelji poginulih policajaca i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, sindikata te predstavnici policijskih uprava iz Republike Slovenije.

U prigodnom programu nastupili su mali recitatori iz Osnovne škole Nikole Tesle iz Rijeke, učenici riječke Glazbene škole “Ivana Matetića Ronjgova“ i Mario Lipovšek Battifiaca.

DAN_policije1
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...