Sveučilište za 3. dob - završen proljetni ciklus predavanja i radionica

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.05.2022

sveuciliste_za_trecu_dob_s3d_1

Više od ukupno 40 polaznica i polaznika nakon dugo vremena napokon je u cijelosti odslušalo predavanja i sudjelovalo na radionicama uživo, u učionicama na sveučilišnom Kampusu.

Rijeka - Otvorenjem završne izložbe te podjelom potvrda o pohađanju jučer je (srijeda, 25. svibnja), na Akademiji primijenjenih umjetnosti, završen ovogodišnji proljetni ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob.

Više od ukupno 40 polaznica i polaznika nakon dugo vremena napokon je u cijelosti odslušalo predavanja i sudjelovalo na radionicama uživo, u učionicama na sveučilišnom Kampusu.

Na Filozofskom fakultetu održani su ciklusi predavanja iz područja povijesti umjetnosti na temu Katedrala Sv. Vida – nove interpretacije i spoznaje, a pod vodstvom doktoranda Maria Pintarića mag. hist. art. s Odsjeka za povijest umjetnosti te ciklus predavanja iz područja ekonomije na temu Financijske pismenosti pod vodstvom profesorica izv. prof. dr. sc. Bojane Olgić Draženović i prof. dr. sc. Maje Vehovec koje su obradile teme suvremenih ekonomija i mirovinskog sustava.

sveuciliste_za_trecu_dob_s3d-36519

Polaznice i polaznici napokon su dočekali okolnosti povoljne za terensku nastavu, odnosno obilazak Katedrale Sv. Vida uz stručno vodstvo prof. Pintarića, a koliko ih je oduševila terenska i nastava općenito, dokazuje povratni osvrt jednog od polaznika:

Profesori su briljirali, ne samo visokostručnim poznavanjem teme već i vrlo izdašnom i iscrpnom prezentacijom, susretljivošću, spremnosti odgovarati na brojne upite... Iznad svih očekivanja. …Terenskom nastavom pružena nam je nesvakidašnja prigoda da obiđemo galeriju u kojoj su pohranjene povijesne dragocjenosti neprocjenjive vrijednosti što običan puk i vjernici nikada nisu imali mogućnost.

Dubravka_Lukic

Na već tradicionalnim radionicama slikarstva polaznice i polaznici usavršavali su dosad stečene slikarske vještine te ponovno pokazali zavidan razvoj individualnog slikarskog rukopisa naslikavši prekrasne motive izložene na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Voditeljica radionica bila je apsolventica likovne pedagogije Doria Valković uz mentorstvo profesora Radovana Kunića.

Nastavak umjetničkog stvaralaštva, ali i teorijskog znanja kojeg donose predavanja očekujemo nakon ljetne pauze u jesenjem ciklusu predavanja Sveučilišta za 3.dob.

Dijana_Kacanski

Program Sveučilišta za 3.dob provodi Sveučilište u Rijeci uz podršku Grada Rijeke. Svi zainteresirani za priključivanje programu mogu se javiti mailom na 3dob@uniri.hr.

Više sa portala torpedo.media ...