Svjetski dan autizma obilježen puštanjem plavih balona na Korzu

Autor: Marina Pauletić 03.04.2023

svjetski_dan_autizma

Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka djeluje od 1996. godine na području grada Rijeke.

Rijeka - Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka djeluje od 1996. godine na području grada Rijeke i svake godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja. Ove je godine to iznimno učinjeno u ponedjeljak 3. travnja kako bi obilježavanju mogla prisustvovati djeca i djelatnici vrtića, škola, ustanova.

Ovogodišnja svečana manifestacija puštanja plavih balona sa gradskog Korza održana je točno u podne, čime će se i Grad Rijeka pridružio velikoj obitelji svih onih koji su simboličnim puštanjem balona podsjetili na prava osoba s autizmom diljem RH i svijeta.

Puštanju balona pridružili su se gradonačelnik Rijeke kao pokrovitelj ovog obilježavanja i zamjenica župana Marina Medarić.

Gradonačelnik Rijeke kazao je kako mu je drago biti danas ovdje sa svima koji institucionalno ili putem udruga pomažu osobama s autizmom šaljući vrlo jasnu poruku da naš grad i županija o stoje iza udruga i institucija koje se bave osobama s autizmom pružajući im pomoć i u tom kontekstu svaka dalja suradnja s gradom je više nego poželjna.

Grad Rijeka već dugi niz godina sudjeluje u obilježavanju Dana autizma, uz brojne europske i svjetske metropole, osvjetljavanjem svojih znamenitosti plavom bojom u večeri 2.04.

Tako je bilo i u nedjelju, 2. travnja kada su plavom bojom bile osvjetljene fontane na Jadranskom trgu i dizalice na riječkom lukobranu plavim svjetlom u znak potpore svim osobama s autizmom i njihovim obiteljima, uz bok svim metropolama svijeta koje će to također učiniti.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...