Terenski posjet Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ Art kvartu Benčić

Autor: Sanja Monar 26.04.2023

djecja_kuca_terenski_posjet__3_

S programima Dječje kuće, budućim sadržajem zgrade Gradske knjižnice i postavom Palače Šećerane sudionike je upoznao Ivan Šarar, u ime Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade te predstavnici Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice Rijeka.

Rijeka - Odbor za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija” boravio je danas u Rijeci, u terenskom posjetu Art kvartu Benčić.

U sklopu terenskog posjeta Art kvartu Benčić, sudionici, članovi Odbora i predstavnici Europske komisije upoznali su se s EU projektima „Revitalizacija kompleksa Benčić – Cigleni i T-objekt” i “Turistička valorizacija reprezentativnih spomenika riječke industrijske baštine”.

djecja_kuca_terenski_posjet__1_S programima Dječje kuće, budućim sadržajem zgrade Gradske knjižnice i postavom Palače Šećerane sudionike je upoznao Ivan Šarar, u ime Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade te predstavnici Muzeja grada Rijeke i Gradske knjižnice Rijeka.

Šarar je tom prilikom istaknuo kako se skorim završetkom radova u Art kvartu Benčić završava desetogodišnji ciklus, započet donošenjem Strategije kulturnog razvitka Grada Rijeke, a nastavljen provođenjem projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture.

„Uređenje Art kvarta Benčić predstavlja najveće ulaganje u kulturnu infrastrukturu od osamostaljenja Republike Hrvatske i jedan je od većih projekata financiranih s EU sredstvima,“ kazao je u ime Grada Rijeke Ivan Šarar, naglasivši kako je ulaganje vrijedno oko 50 milijuna eura, s time da se dio odnosi na dva EU projekta, a dio i na ulaganje Grada Rijeke, primjerice za uređenje novog doma Muzeja moderne i suvremene umjetnosti te uređenje javnih površina.

djecja_kuca_terenski_posjet__4_

U ime Europske komisije, Alida Liha Matejiček istaknula je kako Komisija cijeni i prepoznaje uložene napore Grada Rijeke u provedbi EU projekata na području Art kvarta Benčić. Ujedno je izrazila nadu da će ovi projekti, kada u potpunosti budu završeni, biti na koristi ne samo lokalnoj, već i široj zajednici.

Terenski posjet Art kvartu Benčić održava se uoči 19. sjednice Odbora za praćenje Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, koju 27. travnja 2023. godine, u Puli organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...