Tijekom rujna policija provodi pojačani nadzor prometa na prilaznim cestama, ulicama i raskrižjima u blizini škola

Autor: Sandra Turkalj 15.09.2022

wp-content/uploads/2021/12/PROMET-NOVO-PALICA-KONTROLA-16.9..jpg

Jučer su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nadzirali prometnice uz Osnovnu školu „Fran Franković“ na Drenovi u Rijeci, kao i ostale njihove kolege u drugim dijelovima naše županije i cijele Hrvatske.

Rijeka - U okviru akcije "Poštujte naše znakove", policija provodi pojačani nadzor prometa na prilaznim cestama, ulicama i raskrižjima u blizini škola tijekom rujna i to osobito u vrijeme početka i završetka nastave. Tako prije početka nastave i po završetku policijski službenici nadziru promet pokraj svake osnovne škole, a po potrebi i prate djecu preko prometnica, odnosno, upravljaju prometom.

Jučer su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka nadzirali prometnice uz Osnovnu školu „Fran Franković“ na Drenovi u Rijeci, kao i ostale njihove kolege u drugim dijelovima naše županije i cijele Hrvatske.

"Vozači više pridržavaju propisa, voze smanjenom brzinom, propuštaju pješake... sve dok je prisutnost policije itekako vidljiva na cesti.", primijetila je jedna od učiteljica. Pri tome je i pozvala sve roditelje, osobito prvašića, da prilikom pratnje djece u školi ne parkiraju vozila u blizini zgrade škole ili tik uz ulaz jer tako stvaraju nepotrebne gužve i ometaju u prometu ostale pješake, djecu i djelatnike škole.

Podsjećamo, policijski službenici prometne policije u mjesecu rujnu će uz aktivnosti na terenu i u svim osnovnim školama održati predavanja za polaznike prvih razreda kako bi ih upoznali s osnovnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Prvašićima će se podijeliti reflektirajući prsluci za koje su sredstva osigurana iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Također će policijski službenici sudjelovati i na roditeljskim sastancima gdje će dodatno upozoriti roditelje učenika prvih razreda na važnost adekvatnog smještaja djece u vozilu i maksimalno poštivanje zakonskih propisa u cilju sigurnosti.

Inače, uz pojačano nadziranje prometa i brzine kretanja svih vozila uz škole, policijski službenici će nadzirati i autobuse namijenjene prijevozu djece do škole. Uz policiju, promet u zonama škola nadziru i pripadnici školskih prometnih jedinica te djelatnici nadležnih prometnih redarstava.

Pozivamo i ovom prilikom sve vozače i druge sudionike u prometu na oprez te da usmjere pozornost na djecu ne samo u blizini škola, već i na svim drugim mjestima u prometu.

Više sa portala torpedo.media ...