Tko je Alex i što to „kuha“ na našem portalu?

Autor: Portal Torpedo 31.03.2023

aleksandar_salevic

Tamo je vodio svoj restoran i brusio zanat. Srećom nam se je vratio pa je trenutno glavni chef jednog poznatog riječkog restorana.

Aleksandar Salević pravi je primjer kako život pronađe pravi put za svakog od nas. Iako je završio Elektrotehničku školu, ljubav prema kuhanju je pobijedila.

Nakon puno kuhanja, dinstanja, pečenja, sotiranja, dimljenja i mariniranja te ulaganja u svoje znanje i vještine, ljubav ga je odvela u Španjolsku. Ne ljubav prema kuhanju, nego ljubav prema jednoj ženi. Ali naravno, i ljubav prema kuhanju je rasla pa je tako u Španjolskoj ostao 25 godina. Tamo je vodio svoj restoran i brusio zanat. Srećom nam se je vratio pa je trenutno glavni chef jednog poznatog riječkog restorana.

Na pitanje kakva je njegova kuhinja, ima li puno posteljica i pjenica, samo se je nasmijao i rekao da nema ništa protiv njih, ali da osjeti ironiju pri izgovoru te dvije riječi što zapravo dokazuje da se ne ukomponiraju uvijek na pravi način, što će nam on dokazati i pokazati da su kad treba, izvrstan dodatak ukupnoj gastro priči na tanjuru.

Budući da je dugo godina živio i radio u Španjolskoj, njegova jela dobrim su dijelom inspirirana španjolskom kulturom, ali nije mogao izdvojiti svoje najdraže jelo.

No dobro, pustit ćemo ga da razmisli. Do tada će s nama, svakoga tjedna, dijeliti svoje drage recepte. Zamolili smo ga da ne komplicira, barem za početak.

Od vas očekujemo da ćete se odvažiti ta jela i probati pripremiti te nam slati fotografije i dojmove.

Chefu Alexu ćemo dodatno zapapriti pa ćemo mu dati još jedan izazov. Pozivamo Vas da budete njegovi gastro gosti. Pošaljite nam vaš najdraži recept, pa da vidimo što bi on dodao / izmijenio i od vašeg najdražeg jela napravio „masterchef čudo za prste polizati“.

A onda ćemo neke od vas odvesti u profesionalnu kuhinju, da jedno jelo pripremite s njim. Ili se samo pravite pa fino papajte. Dobar tek!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...