Primorsko-goranska županija organizira radionicu oživljavanja srednjovjekovne povijesti u Tower Centru Rijeka

Autor: Marina Pauletić 14.06.2023

ordo_sancti_viti

Udruga Ordo Sancti Viti prezentirat će srednjovjekovne igre, kaligrafiju, školu mačevanja i plesove za djecu, roditelje i sve posjetitelje.

Rijeka - U Tower Centeru Rijeka sve do 2. srpnja, na drugom katu, postavljena je izložba „Kad haljine pišu povijest“ koju organiziraju Primorsko-goranska županija i Tower Center Rijeka. Dizajnerske haljine Juraja Zigmana, pričaju priču povijesti Frankopana, staru pet i pol stoljeća.

Kako bi se vratilu u davna vremena, u sklopu izlaganja, održat će se i atraktivan program za posjetitelje Tower Centra Rijeka. Tako će se u četvrtak, 15. lipnja od 17 do 20 sati održati radionica oživljavanja srednjovjekovne povijesti. Udruga Ordo Sancti Viti prezentirat će srednjovjekovne igre, kaligrafiju, školu mačevanja i plesove za djecu, roditelje i sve posjetitelje.

Udruga „Ordo Sancti Viti“ započela je s djelovanjem davne 2011. godine. Ime je odabrano u čast svetcu zaštitniku grada Rijeke, svetom Vidu. Bavi se srednjovijekovnom oživljenom poviješću kroz promoviranje tradicionalnih viteških vrijednosti i vještina, proučavanjem i oživljavanjem povijesnih zanata, očuvanjem starih običaja i vjerovanja. Vremenski udruga oživljava period iz sredine 15. stoljeća s područja grada Rijeke, Kastva i okolice za vrijeme vladavine Matije Korvina.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...