Tradicionalni prijem za djecu s imenom zaštitnika grada Rijeke

Autor: Tara Tomić 14.06.2024

Prijem-za-djecu-s-imenom-zastitnika-grada-4-900x600 foto - Grad Rijeka

U sklopu prijema za Vidiće je pripremljen isječak iz predstave „Avanture maloga Juju“ Gradskoga kazališta lutaka Rijeka.

Rijeka - Povodom Dana i blagdana sv. Vida 15. lipnja, gradonačelnik Marko Filipović održao je primanje za djecu koja nose ime zaštitnika Rijeke, sv. Vida.

Ove godine prijem je održan u Dvorani kulture „Joga u svakodnevnom životu“, a gradonačelnik je djeci uručio i prigodne poklone te srebrnjake sv. Vida.

Na prijem je pozvano 117 djece koji nose ime zaštitnika Rijeke starosti do sedam godina, a među njima je i 14 mališana koji su se rodili u proteklih godinu dana.

Gradonačelnik je svim Vidićima i njihovim roditeljima čestitao blagdan sv. Vida, ujedno i njihov imendan. „Svake godine to kažem, ali moram ponoviti da se ovom susretu s vama zaista jako radujem. Sretan sam što smo u Rijeci u protekloj godini dobili još četrnaestero djece koja nose ime zaštitnika našeg grada i kojima ćemo, kako to dobri stari običaji nalažu, zaželjeti dobrodošlicu srebrnjakom sv. Vida. Ono što vam od srca želim jest da vam vaša imena otvore sva vrata, da ih s ponosom nosite gdje god bili, da budete hrabri u životnim pustolovinama kao što je to i naš sv. Vid bio te da uvijek znate da je Rijeka tu za vas. Možemo samo zamisliti kuda će ovi mališani poći u životu, ali ono čemu se iskreno nadam je da će uvijek pronaći put kući, u svoj grad, u svoju Rijeku svetog Vida“, poručio je gradonačelnik Filipović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...