Treći po redu humanitarni buvljak „Ormar ljubavi“

Autor: Marina Pauletić 22.04.2024

ormar_ljubavi_-82671

Humanitarni buvljak „Ormar ljubavi“ je poseban jer je obuhvaćen cijeli krug kupoprodaje i reciklaže uz humanitarnu crtu.

Rijeka – Treći po redu humanitarni buvljak „Ormar ljubavi“ održava u subotu, 27. travnja od 9 do 17 sati na terasi lounge bara Teatro u Rijeci, a sav humanitarni prilog od odjeće i platnenih torbi ide za udrugu „Koga Briga“. Odjeća, obuća i dodatci će se sakupljati na dvije lokacije:

1. Medicinski fakultet Rijeka, 22. travnja, od 17. do 20 sati;

2. Klub Mladih, od 22. do 25. travnja u sklopu radnog vremena od 7 do 19 sati.

„Ove godine projekt je obogaćen i inicijativom „Da kuta ne odluta“ u suradnji s dizajnericom „Staša Design“ iz Pule: Ormar ljubavi x Staša Design upcycle tote- platnene torbe: Naš projekt „Da kuta ne odluta“ započeli smo prošle godine u studenom. Prvi korak je bio kontaktiranje i sakupljanje kuta djelatnika Medicinskog fakulteta (Katedra za Medicinsku kemiju i biokemiju, Histologiju i embriologiju te Farmakologiju) i KBC-a Rijeka te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Prikupljeno je više od 100 kuta, a njih 40 je odlutalo u atelier „Staša design-a” u Pulu. Torbe su prošle kroz proces upcycle-a, a ne recikliranja. Odnosno kute nisu prošle kroz proces prerade kao što recikliranje zahtjeva, već je od 30 kuta sa što manje otpada tj. viškova skrojeno 40 platnenih torbi što im daje predznak upcycle. Sigurni smo da svaka kuta nosi priču i uspomene djelatnika koji ju je donirao tako na našim tote torbama možete pronaći i detalje samih kuta poput bolničkih žigova i džepova kuta. Osim toga dodan im je „bolnički pečat“ logotipova Ormara ljubavi i brenda Staša Design. Ostatak kuta će biti iskorišten za buduće projekte. Torbe će se prodavati u zamjenu za humanitarne donacije na buvljaku 27. travnja“, pojašnjavaju organizatori.

ormar_ljubavi_

O projektu

Humanitarni buvljak „Ormar ljubavi“ je poseban jer je obuhvaćen cijeli krug kupoprodaje i reciklaže uz humanitarnu crtu: odjeća se donira, prodaje u zamjenu za humanitarne donacije, a preostala odjeća ovisno o stanju donira se kući utočišta za beskućnike „Depaul“ ili šalje na recikliranje. Cilj projekta je promicanje održivosti i humanosti, odnosno poticanje šire javnosti da čak i svojim malim doprinosom mogu djelovati za veći cilj. Održan je dvije godine za redom (2022. i 2023.) u Rijeci u organizaciji Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Rijeka. Kroz protekle dvije godine buvljakom je prošetalo više od tisuću kupaca, a prikupljeno je 1479 eura. Prve godine se od prikupljenog iznosa kupio projektor i platno za Odjel dječje onkologije u Rijeci, dok su druge godine sredstva namijenjena za didaktičke igračke za teško pokretnu djecu Područnog centra za odgoj i obrazovanje Rijeke

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...