Tribina u Kortilu u prvi plan stavlja - kulturu u kvartu

Autor: Marina Pauletić 24.04.2024

izlozba_budi_susjed_foto_rijeka_hr Foto: arhiva

Uz izložbu ‘Budi susjed’ organiziran je razgovor koji će okupiti riječke aktere koji se bave oživljavanjem susjedstava, zajednica i javnog prostora.

Tribina Kultura - prebrojavanje, kao završno događanje izložbe Urbanog separea u riječkoj Galeriji Kortil, okupit će šarene aktere koji čine i stvaraju riječke zajednice – od građanskih inicijativa i udruga, preko mjesnih odbora, pa sve do institucija i ustanova. Nekima su od njih kvart, parkovi i ulice prirodno stanište, a neki se bave tek nastajućim riječkim susjedstvom - Art kvartom. Neki nose desetljeća iskustva, neki su tek na početku, a neke je teško na prvu spojiti s kulturom u kvartu.

Tribina će se održati u Galeriji Kortil ovog petka, 26. travnja, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan, a prijave nisu potrebne.

Sudionici će, u neformalnom krugu, razgovarati o trenutnom stanju susjedske kulture u Rijeci, primjerima iz prakse, nasljeđu Rijeke kao prijestolnice kulture te smjernicama za razvoj koje zaista možemo dostići. Na tribini će govoriti predstavnici susjeda i građanskih inicijativa, kao i predstavnici mjesnih odbora, ustanova i institucija.

Kao pozvani govornici, na tribini će sudjelovati predstavnice i predstavnici Građanske inicijative Kantrida i Mjesnog odbora Mlaka, udruga Urbani separe, RiRock, Vijeće mladih Benčić, Briješ i Filmaktiv, studentske sveučilišne galerije SKC, Gradske knjižnice te Društva arhitekata u Rijeci.

Izložba ‘Budi susjed’ u galeriji Kortil otvorena je od 9. do 27. travnja - radnim danom 10-13 te 17-20, a subotom 10-13 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...