Trideset godina Sušačke Revije uz proslavu jubilarne obljetnice

Autor: Marina Pauletić 08.06.2023

susacka_revija-90247

Počeo je izlaziti kao glasilo Kluba, osnovanog u travnju 1992. godine.

Rijeka - U HKD-u na Sušaku, 20. lipnja s početkom u 19 sati, Klub Sušačana obilježit će trideset godina kontinuiranog izlaženja Sušačke Revije.

Između Kluba Sušačana i Sušačke revije postoji čvrsta veza jer jednog bez drugog ne bi bilo. Časopis izlazi kontinuirano od travnja 1993. godine.

Počeo je izlaziti kao glasilo Kluba, osnovanog u travnju 1992. godine.

- Posebno smo ponosni što smo, usprkos svim poteškoćama, uspjeli održati kontinuirano izlaženje naše Sušačke revije kojoj smo nakladnici od prvog broja do danas, ističu iz Kluba Sušačana.

Okupljanjem nekolicine tada vrlo mladih riječkih autora, književnika, novinara i povjesničara umjetnosti, željnih da se stvori časopis u kojem će naći mjesta sve vrijednosti našeg grada i kraja, njihovim marljivim radom na istraživanju i promociji kulturno-povijesne baštine, značajnih povijesnih ličnosti i događaja, društvenih i gospodarskih dostignuća, urbanog načina života i svega onoga što je bilo utkano u identitet Rijeke i Sušaka, Sušačka revija je vrlo brzo nadrasla Sušak, nekada posebnu gradsku cjelinu na lijevoj obali Rječine, a danas istočni dio grada Rijeke.

Revija je, svojom literarnom vrijednošću, zanimljivošću objavljivanih tekstova, proširivanjem tema na područje Primorsko-goranske županije i šire okruženje, prerasla u Glasilo za kulturu i društvena zbivanja Hrvatskog primorja, Kvarnerskih otoka i Gorskog kotara kako joj stoji u podnaslovu, od broja 12 do danas.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...