Trodnevna konferencija "Women's Weekend" započinje 7. ožujka

Autor: Nikola Cvjetović 03.03.2024

womens_weekend_rijeka_2023__2_

Konferencija započinje u četvrtak 7. ožujka besplatnim poludnevnim programom "Za Europu rodne ravnopravnosti" u Gradskoj knjižnici u Rijeci od 14 do 19 sati u organizaciji Europske komisije.

Rijeka - Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci ovogodišnji je partner konferencije "Women's Weekend". Konferencija započinje u četvrtak 7. ožujka 2024. besplatnim poludnevnim programom "Za Europu rodne ravnopravnosti" u Gradskoj knjižnici u Rijeci od 14 do 19 sati u organizaciji Europske komisije. Ovaj „nulti dan", sadržajno i tematski usmjeren na postignuća Europske komisije u području ravnopravnosti, uvod je u bogati trodnevni program konferencije koja traje do subote 9. ožujka 2024.

Poludnevni program „Za Europu rodne ravnopravnosti" uključuje razgovore posvećene pitanju ravnopravnosti iz znanstvene, gospodarske, medijske, ali i diplomatske perspektive, a bit će riječi i o ženskom poduzetništvu s osobitim naglaskom na ravnoteži između privatnog i poslovnog života.

Posjetitelji će imati priliku čuti izlaganja i osvrte voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj (v.d) i voditeljice medija Andree Čović Vidović, voditeljice komunikacijskog tima Predstavništva Carmen Gruber, a na temu NextGenerationEU i viših ekonomskih savjetnica u Predstavništvu Komisije Judite Cuculić Župa i Hane Huzjak

U ime Sveučilišta u Rijeci govore prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, rektorica Sveucilista u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Adrijana Martinović s Katedre za europsko javno pravo, prof. dr. sc. Sanja Barić, predstojnica Katedre za ustavno pravo, izv. prof. dr. sc. Dalida Rittosa s Katedre za kazneno pravo, kao i Daria Glavan Šćulac, dipl. iur., s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci; izv. prof. dr. sc. Ana Marija Sikirić Simčič s Ekonomskg fakulteta te dr. sc. Brigita Miloš, iz Centra za ženske studije Filozofskog fakulteta u Rijeci. Ispred Veleučilišta PAR iz Rijeke raspravama će se pridružiti dr. sc. Gordana Nikolić.

Dijana Kesonja, zamjenica pučke pravobraniteljice i Kristijan Kevešević, zamjenik pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, govorit će u ime pravobraniteljskih institucija Republike Hrvatske, a publici će se obratiti i Tarja Krehić kao predstavnica Hrvatske udruga žena u pravnoj profesiji, dok će Danica Kragic Jensfelt, robotičarka i AI profesorica, govoriti o rodnim pitanjima u području umjetne inteligencije.

Događanje će svojom perspektivom o rodnoj ravnopravnosti i Nj. E. William de Baets, veleposlanik Kraljevine Belgije u Hrvatskoj, te NJ.E. Jessica Blitt, veleposlanica Kanade u Hrvatskoj, a rasprave moderiraju Nevena Rendelli, Ida Prester i Petar Štefanić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...